Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Svěrkoš si opět přetrhl křížový vaz, sezona pro něj skončila

Ostrava - Ostravský útočník Václav Svěrkoš si znovu přetrhl zkřížený vaz v pravém koleni. Obavy z vážného zranění, které utrpěl v ligovém utkání se Slováckem, potvrdilo vyšetření magnetickou rezonancí. Bývalého fotbalového reprezentanta čeká další dlouhá pauza, sezona pro něj pravděpodobně skončila. Operaci bude moct Svěrkoš podstoupit až koncem příštího týdne, až se poraněné místo zklidní. "Ještě je třeba vyhodnotit, zda vezmeme štěp ze druhé nohy, nebo od dárce. Obojí má svá pro a proti," uvedl lékař Baníku René Boglevský.

Devětadvacetiletý Svěrkoš se přitom v sobotu objevil v základní sestavě Baníku poprvé od březnového utkání na Spartě, v němž si přední zkřížený vaz v koleni přetrhl. Po osmi měsících si od lékařů vyslechl stejnou diagnózu. "Vaz v operovaném koleni je úplně utržený a kloub je poškozen víc než po úrazu na Spartě. Je tam i postižení zevního oddílu. Museli jsme provést také punkci, protože se tam nahrnula krev," řekl Boglevský.

Svěrkoše odnesli ze hřiště na nosítkách v 37. minutě po nevinně vyhlížejícím souboji s Jiřím Valentou. Útočník Baníku si kryl míč zády k protihráči, který do něj strčil. Svěrkoš se po menším kontaktu s výkřikem a bolestivou grimasou skácel k zemi. "Chtěl jsem se zapřít a koleno nějak vyjelo. Cítil jsme něco podobného, jako když se mi to stalo minule," řekl Svěrkoš. Jeho obavy, že vaz znovu nevydržel, se potvrdily.

"Šlo o hodně nešťastnou souhru náhod, po kontaktu s protihráčem si nohu v podstatě sám přisedl. Při takových situacích se tohle zranění stává asi vůbec nejčastěji. Spíše mi to přišlo podivnější, když mu vaz nevydržel na Spartě," uvedl lékař ostravského týmu. Podle něj si mohl Svěrkoš zranění způsobit, i kdyby předtím měl koleno v pořádku. "Je to spíše subtilnější fotbalista, svalová hmota kolem kolena není taková, a bohužel asi kolem postiženého místa byla oslabenější," mínil Boglevský.

Svěrkoš napodobil bývalého ostravského spoluhráče Marka Jankulovského, jenž před 13 měsíci musel ukončit kariéru. Někdejší obránce AC Milán po stejné operaci nastoupil proti Hradci Králové, ale po osmi minutách si zranění kolena obnovil a rozhodl se fotbalovou dráhu uzavřít.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články