Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čišovský: Hrajeme pro lidi, proto nechceme náskok jen bránit

Plzeň - Fotbalisté Plzně si uvědomují, že závěr utkání s Jabloncem měli zvládnout z taktického hlediska lépe a nenechat soupeře v závěru srovnat na 1:1. Na druhou stranu ale odmítají, že by se měli pouštět do bránění hubeného vedení. Jejich hlavním cílem je prý bavit lidi, proto se nechávají strhnout ke hře nahoru dolů.

Střelec gólu proti Jablonci Marián Čišovský
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

"Hrajeme stylem, kterému není vlastní jen bránit vedení. Proto na nás také teď chodí každý zápas deset tisíc lidí. Dnes to na výhru nevyšlo, ale my prostě nechceme hrát jen na jeden gól. Sice jako obránce mám pak více starostí, ale jsem rád, že hrajeme fotbal, který lidi baví," řekl stoper Marián Čišovský.

Kapitán Pavel Horváth však připustil, že dnes měla Plzeň být více taktická. "Považuji za naši chybu, že i po vstřelené brance jsme hráli nahoru dolů. Měli jsme to dohrát jinak. Bohužel v té bouřlivé atmosféře jsme to neukočírovali. Ale je dobře, že kluci chtějí hrát fotbal pro lidi. Já jsem tam pro to, abych to brzdil, což se dnes nepovedlo," dodal Horváth.

Na druhou stranu ho ale těší, že za styl hry Plzeň pochválili i soupeřovi hráči. "Bavil jsem se s klukama z Jablonce, protože tam mám hodně kamarádů, a říkali mi, že takový zápas ještě letos nehráli. Byli nadšení. Stejně tak fanoušci, se kterými jsem se bavil. Povzbuzují nás, že ty výsledky přijdou. Doufám, že v dalších zápasech už jim uděláme radost," řekl Horváth. "Musíme držet hlavu nahoře a nepropadat panice," dodal.

Podle kapitána Viktorie je hlavním problémem Plzně při současné šňůře čtyř ligových utkání bez vítězství slabá produktivita. "V každém z těch zápasů jsme si vytvořili šance, ale neproměňujeme je. Chybí nám štěstí, ale i důraz. Teď nás to prostě míjí," prohlásil Horváth.

Věří však v brzké zlepšení. "Teď nás čeká hodně zápasů, takže v tréninku se budeme věnovat asi spíš tomu zakončení než fyzickému objemu. Potrénujeme to a pak zase začneme získávat body. Jiný větší problém v tom posledním výsledkovém trápení nevidím," řekl Horváth.

Byl to právě on, kdo připravil jediný plzeňský gól. Horváth centroval a Čišovský tečoval míč před brankářem Michalem Špitem. "Šlo o nacvičenou věc. V týdnu jsme standardky cvičili a vyplatilo se," řekl autor gólu Čišovský. "Věnovali jsme se tomu a zrovna tenhle signál nám vyšel. Využili jsme toho, jak Jablonec stojí při standardkách. Škoda, že to nestačilo na výhru," dodal Horváth.

Čišovský však nebyl jediný stoper, který dnes skóroval. Za Jablonec totiž srovnával rovněž lídr defenzivy Vít Beneš. "Musím říct, že mě překvapilo, když jsme viděl, kdo dal gól. Bylo to totiž v podstatě po brejku. My nepokryli hráče na zadní tyči a on využil své hlavičkářské schopnosti. Pro nás jen škoda, že se rozhodl zapojit do útoku," řekl slovenský stoper.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články