Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Jablonec vydřel v Plzni remízu a zůstal první

Plzeň – Fotbalisté Plzně ve šlágru kola remizovali s Jabloncem 1:1 a nedotáhli tak tříbodovou ztrátu na lídra Gambrinus ligy. V ofenzivní bitvě s mnoha zajímavými okamžiky na obou stranách se na gól čekalo téměř hodinu. Po chytře rozehraném rohovém kopu tečoval centr do pokutového území stoper Marián Čišovský těsně před brankářem Špitem a získal Viktorce vedení. Jablonec však po sérii promarněných šancí z prvního poločasu dokázal vyrovnat gólem Víta Beneše z 85. minuty a odvezl si zasloužený bod.

Utkání Plzeň - Jablonec
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Plzeň počtvrté za sebou ztratila body, z toho potřetí po remíze 1:1. Plzeňský trenér Pavel Vrba vyřešil absenci zraněného ofenzivního záložníka Hanouska stažením kanonýra Bakoše na pozici podhrota a do útoku postavil dalšího slovenského reprezentanta Ďuriše, který v posledních utkáních nastupoval na levém křídle.

Jablonec ustál úvodní tlak domácích, který přinesl hlavně nebezpečnou střelu Ďuriše vedle. K dalšímu náporu se dostala Viktorie po sedmnácti minutách. Vše odstartoval táhlou střelou Darida, ale plachtící gólman Špit nakonec nemusel zasahovat. Své umění tak musel předvést až o chvíli později, kdy vyběhl proti unikajícímu Bakošovi a ještě lapil dorážku z úhlu. Ďuriš se pak marně domáhal penalty za stažení na hranici vápna.

Plzeň z tlaku gól nevytěžila, a tak začal zlobit i Jablonec. Jenže Piták nedokázal po chybě v plzeňské rozehrávce zakončit důrazně a gólman Kozáčik stačil nebezpečí skokem zažehnat. Do půle ještě vychytal Lafatu a Zoubeleho šanci po průniku Čížka odvrátil skluzem Limberský.

Také úvod druhé půle přinesl plzeňské trápení s koncovkou. Vše vyvrcholilo situací, při které byl Rajtoral na malém vápně sám, ale místo střely ještě hledal pokrytého Bakoše. Mezitím znovu zachránil domácí gólman Kozáčik, který špičkou kopačky zmařil šanci Čížkovi.

V 58. minutě však už udeřilo. Plzeň zahrála roh nakrátko, Horváth poslal do vápna střílený centr, který těsně před brankářem Špitem tečoval stoper Čišovský a zaznamenal první gól v sezoně. To už hrála Plzeň bez druhého stopera Procházky, který kvůli zranění přepustil místo Ševinskému. Dvacet minut před koncem do hry zasáhl za bouřlivého potlesku domácích fanoušků Kolář, který kvůli zranění chyběl Plzni od srpna.

"Jsou zápasy, kdy si říkám, že jsou to zbytečné ztráty, jako prohry s Brnem a Příbramí, ale po takovém výkonu to beru. Nemáme se za co stydět."

Jistotu domácím mohl dát Hora, ale svou hlavičku poslal jen do břevna. Jablonec tak stále žil, jenže Kovaříka vychytal Kozáčik. V závěru se však Plzni nedařilo udržet míč, Baumit si vytvořil menší tlak a z něj vyplynulo vyrovnání. Ofenzivu přišel podpořit stoper Beneš, ke kterému doplachtil centr od Kovaříka, a na jeho hlavičku už byl Kozáčik krátký.

Viktoria Plzeň - Baumit Jablonec 1:1 (0:0)

Branky: 58. Čišovský - 86. Beneš. Rozhodčí: Zelinka - Mencl, Marek. ŽK: Piták (Jablonec). Diváci: 10.280.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka (55. Ševinský), Limberský - Horváth, Darida - Rajtoral, Bakoš (86. Adamov), Hora (70. Kolář) - Ďuriš. Trenér: Vrba.

Jablonec: Špit - Eliáš, Kysela, Beneš, Novák - Zoubele (64. Kopic), Čížek (69. Vaněk), Piták (90. Jablonský), Loučka, Kovařík - Lafata. Trenér: Kotal.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články