Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Řepka neuhlídal Švancaru, Slovácko i Olomouc se zvedají

Brno - Soubouj dvou matadorů v lize dopadl mnohem lépe pro útočníka brněnské Zbrojovky Petra Švancaru. Zatímco Tomáš Řepka v obraně hostů nepomhl týmu z Budějovic udržet vedení v zápase, Švancarovi se povedlo vstřelit dvě branky a jednu z nich dokonce hlavou, kde v souboji o centr předskočil právě stopera Řepku. Brno výhrou 3:1 odčinilo debakly z dvou posledních ligových zápasů. Příbrami nepomohla ani změna trenéra a podlehla doma Slovácku 0:1.

Dynamo sice na Moravě v poločase vedlo po Sandrově střele. Po centru z levé strany zapomněla brněnská obrana na nabíhajícího Sandra a ten chytře mířenou přízemní střelou ke vzdálenější tyči otevřel skóre. Domácí byli ve zbytku první půle velmi zakřiknutí a náladu jim ještě víc pokazila 36. minuta, ve které utrpěl po souboji zlomeninu klíční kosti obránce Kaufman.

Po změně stran nastal nečekaný zvrat. Brnu hodně pomohl rychlý gól Švancary, který ve 48. minutě využil špatného odkopu Nováka a z hranice velkého vápna umístil míč přesně mimo Daňkův dosah. V 65. minutě Švancara dokonal obrat skóre. Nejlepší hráč zápasu si naskočil na centr střídajícího Glasera a netradičně hlavičkou skóroval.

Trenér Cipro po zápase a o možné rezignaci

Jihočeši se zcela sesypali a za dalších sedm minut jim nabuzená Zbrojovka zasadila rozhodující úder. Střídající Glaser napřáhl z dálky a oslavil svůj ligový debut pohlednou premiérovou brankou. Budějovice ještě mohly skóre v závěru zkorigovat, ale Markovič vystřelil nad.

Zbrojovka Brno - Dynamo České Budějovice 3:1 (0:1)

Branky: 48. a 65. Švancara, 72. Glaser - 14. Sandro. Rozhodčí: Kocourek - Wilczek, Zeman. ŽK: Mezlík - Klesa, Novák, Javorek, Zeba. Diváci: 2 222.

Brno: Petr - Hyčka, Pernica, Kaufman (36. Sus), Husár - Mezlík, Zavadil, Šoljič, Lutonský - Jurdík (53. Glaser), Švancara (79. Fall). Trenér: Čuhel.

Č. Budějovice: Daněk - Novák, Řepka, Lengyel, Hanzlík (71. Řezníček) - Klesa (68. Hudson), Rýdel (74. Zeba), Javorek, Otepka, Sandro - Markovič. Trenér: Cipro.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Brno - Budějovice

Příbram ani s novým trenérem Markem nestačila doma na Slovácko

Fotbalisté Příbrami při premiéře nového trenéra Karola Marka prohráli se Slováckem 0:1. Už dvanáct ligových utkání po sobě nedokázali zvítězit a nadále zůstávají u dna tabulky. Slovácko vyhrálo i podruhé od příchodu kouče Svatopluka Habance a poskočilo na sedmé místo. O jediný gól se dnes devět minut před koncem postaral střídající Jan Lukáš.

Marko, který ve čtvrtek nahradil odvolaného Vavrušku, poslal do utkání stejnou jedenáctku jako jeho předchůdce v posledním ligovém duelu s Duklou, pouze posunul Pleška z levé strany do středu zálohy místo Koukala.

Trenér Příbrami Marko

Karol Marko"Nemohu hned dělat revoluci. Za ty tři dny mám nějaké poznatky, tento zápas mi také něco napověděl. Každopádně jsem viděl na hráčích enormní snahu, bohužel je důležitost zápasu svazovala."

Slovácko udeřilo devět minut před koncem. Kerbr utekl po levé straně, před brankou našel střídajícího Lukáše, který prvním dotykem s míčem od příchodu na hřiště skóroval do prázdné branky. Zaznamenal tak svůj první ligový gól a navázal na hattrick z pohárového utkání s Broumovem. Zároveň se zasloužil o to, že Slovácko vyhrálo pátý z posledních šesti vzájemných zápasů.

1. FK Příbram - 1. FC Slovácko 0:1 (0:0)

Branka: 81. Lukáš. Rozhodčí: Královec - Filípek, Pospíšil. ŽK: Wágner, Střihavka, Dejmek (všichni Příbram).

Příbram: Hruška - Krbeček, Hájovský, Dejmek, Mišůn (46. P. Pilík) - Šlapák (63. Wágner), T. Pilík (86. Stratil), Pleško, Koukal - Danoski, Střihavka. Trenér: Marko.

Slovácko: Melichárek - Reinberk, Trousil, Mezlík, Kubáň - Hlúpik (68. Kerbr), Daníček, Valenta, Volešák (90. Fujerik) - Kovář (79. Lukáš), Došek. Trenér: Habanec.

Olomouc se konečně začíná prosazovat, vyhrála v Ostravě

V domácí brance nečekaně nastoupil ke své ligové premiéře Bárta, který v Ostravě hostuje právě ze Sigmy. Hanáci měli v úvodu více ze hry, dali i branku, ale ta nebyla Dreksovi pro předchozí útočný faul uznána. Baník v poločase vedl po Fantišově brance, Hanáci ale po změně stran díky dvěma gólům Ordoše skóre v rozmezí sedmi minut otočili. Domácí Baník v závěru na vyrovnání neměl síly.

Sigma si tak po třech remízách 1:1 za sebou připsala tři body a posunula se na šesté místo tabulky. Naopak svěřenci ostravského kouče Radoslava Látala, který jako hráč působil i v Olomouci, stále čekají na první domácí vítězství.

Trenér Látal po zápase:

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články