Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sparta na Dukle vybojovala remízu 1:1 až v 94. minutě

Praha - Fotbalisté Sparty nakonec vybojovali remízu 1:1 na hřišti Dukly, a to až díky brance Kweukeho ve čtvrté minutě nastaveného času. Domácí už málem slavili vítězství, když po půlhodině vedli po proměněné penaltě obránce Pavla Haška, ale kamerunský forvard je těsně před koncem o euforii připravil.

Utkání Dukla - Sparta
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Generálka Sparty na čtvrteční zápas 3. předkola Evropské ligy byla plná rozpaků. Sparta loňského nováčka z Dejvic nedokázala porazit ani jednou a svůj komplex ze zápasů s pražským rivalem prohloubila i dnes.

Duel hodně připomínal obě minulé konfrontace, kdy Dukla na vlastní polovině vystavěla precizně pracující obranný blok, při jehož rozvracení byli sparťané naprosto bezradní. Pro letenský tým byla komplikací i absence zraněného tvůrce hry a kapitána Matějovského, nedařilo se jí tak dostávat do vyložených šancí. Nakonec se však ale v závěrečné čtvrthodině zlepšila na centrech a po fantastické přihrávce z kopačky Hušbauera se z voleje trefil Kweuke.

Jedinou útočnou hrozbou Sparty byl na dlouhou dobu trestný kop záložníka Grajciara ze sedmé minuty, pak zaplněná Juliska sledovala hlavně urputnou bitvu o střed pole. Dukla udeřila po půl hodině hry: únik útočníka Přeučila zastavil faulem v pokutovém území stoper Švejdík, debutující v týmu Sparty, a penaltu proměnil syn někdejší sparťanské hvězdy Hašek.

Je nám líto, video expirovalo.
FK Dukla Praha - AC Sparta Praha

Trenér Sparty Lavička označil obdržený gól, který padl po chybách pravého beka Gila a stopera Švejdíka, za laciný. "Byla to chyba v součinnosti defenzivy na pravé straně. Dukla si na to počkala a přišel zasloužený trest. Možná to je i tím, že oba hráči jsou v základní sestavě noví. Popovídáme si o tom a chci věřit, že příště už takovou chybu neuděláme," doufal sparťanský kouč.

Roztrpčený Švejdík, který loňskou sezonu strávil právě na hostování v Dukle, si vysnil jiný návrat na Julisku. Dukla urputně bránila náskok, a když se Sparta dostala do zakončení, sázela na kamerunského bijce Kweukeho, který dvakrát zahrozil z bezprostřední blízkosti.

Lavička po zápase:

"Měli jsme optickou převahu, ale chvílemi to bylo spíš takové házenkářské obléhání. Chybělo nám víc kvality, abychom se dostali do více šancí. Nebylo tam třeba prostrčení míče za obranný blok, nedostali jsme se ani ke střelbě ze střední vzdálenosti, protože domácí nás dobře pokrývali."

Hosté se pak dožadovali i penalty po souboji domácího Božiče s Hušbauerem. Letenští po hodině hry nasadili druhého útočníka Keriče a vsadili na rozestavení 4-4-2, až v poslední fázi hry si však dokázali vytvořit jednoznačnější šance.

Ve čtvrté minutě nastavení se Spartě povedl jeden z posledních útoků: Kweuke si našel správné místo na zakončení po nádherném dlouhém Hušbauerově nákopu z hloubi hřiště a zblízka již Radovi nedal šanci. Zatímco v květnu sparťané na dejvickém stadionu přišli po remíze o titul, dnes ji nakonec přijali s úlevou.

Výsledky 1. kola Gambrinus ligy

Příbram – Liberec 0:4, Dukla Praha – Sparta 1:1, České Budějovice – Olomouc 1:0, Slovácko – Brno 0:1, Jablonec – Ostrava 2:0

29.7. FK Teplice – Mladá Boleslav, Plzeň – Hradec Králové 30.7. Slavia Praha - Jihlava

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články