Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Chceme vrátit Zbrojovku tam, kam patří, plánují Brňané

Brněnská Zbrojovka se do Gambrinus ligy probojovala až ze čtvrtého místa druhé ligy - díky tomu, že ani první Ústí, ani třetí Sokolov neměli prvoligové zázemí. A jediným cílem týmu, jehož přepracovaný rozpočet se pohybuje okolo 50 milionů korun, bude záchrana. Nejvýraznější tváří týmu, který se mezi elitu vrací po roce, je Petr Švancara. Jinak trenér Čuhel pracuje spíš s mladým kádrem.

Gólová radost hráčů Zbrojovky
zdroj: ČT Brno

Letní pauza byla náročná především pro management Zbrojovky. "Pracujeme tvrdě na tom, abychom Brno v první lize stabilizovali a vrátili natrvalo tam, kam patří," prohlásil Zdeněk Kudela, sportovní ředitel brněnské Zbrojovky. "Veškeré závazky máme vůči všem dorovnány a jdeme do nové sezony s čistým štítem. Budeme přesvědčovat naše partnery i pochybovače, že jsme v první lize oprávněně," dodal.

Názor experta

Chris Boothroyd: "Brno má štěstí, že se vůbec do Gambrinus ligy dostalo. Předsezonní forma příliš nepřesvědčuje o tom, že by Zbrojovka měla dělat cokoliv jiného než bojovat o záchranu. Na ramenech Švancary, Halašky a Jurdíka bude viset velký tlak na góly, které by Brno v lize zachránily."
Tip na umístění: 16.

Brno po návratu do nejvyšší soutěže přivedlo už sedm nových či staronových tváří. Mezi nimi například někdejšího sparťanského záložníka Pavla Zavadila nebo gólmana vicemistrů světa do dvaceti let z roku 2007 Radka Petra. Podle Kudely Zbrojovka společně se Spartou investovala do hráčského kádru nejvíce peněz. "My jsme na šesti milionech, což jsou velké peníze. Nechceme udělat stejné chyby jako v minulosti," dodal Kudela.

Další posilování stále ještě není u konce. Přestože již přišli ofenzivní hráči Milan Jurdík ze Sparty a Milan Halaška z Opavy, vedení ještě hledá zkušeného útočníka k Petru Švancarovi. Ten totiž ztratil svého partnera v útoku Doležala, který se po hostování vrací do Sigmy. "Počítali jsme s ním pro první ligu, nestalo se tak," posteskl si Kudela.

Přestupy

Příchody
Pavel Zavadil (Mjällby), Josef Kaufman (Slavia, na hostování), Radek Petr (Razgrad), Milan Jurdík (Sparta NH), Alois Hyčka (Ústí nad Labem), Petr Glaser (Sparta), Milan Halaška (Opava), Martin Husár (Zlaté Moravce), Lukáš Křeček (Opava, z hostování).

Odchody
Václav Koloušek (Jihlava), Dominik Simerský (Jablonec ZH), Petr Šíma (České Budějovice ZH), Tomáš Sedláček (Mladá Boleslav ZH), Dany Chigou (Dukla ZH).

Zbrojovka právě loni bojovala s nedostatkem gólů - v třiceti zápasech jich nastřílela jen 37. "Budeme se spoléhat na solidní obranu," míní fanoušek Zbrojovky Ralph Davies na stránkách The Czech Up a dodává: "V loňské sezoně jsme právě tady měli dobrou kostru s Doležalem v brance za obrannou dvojicí, kterou by od nové sezony mělo být duo Kaufman se Šolijičem."

Velkou neznámou bude právě velice mladý kádr Zbrojovky - to, jak se vyrovná s tlakem a výkonnostním rozdílem mezi první a druhou ligou, bude pro brněnský tým klíčové.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články