Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Do Slavie se vrací Kisel, generálním manažerem je Kusý

Praha - Do Slavie se vrací po působení v australském FC Sydney záložník Karol Kisel. Pětatřicetiletý středopolař z Košic, který také působil v Liberci, Spartě a Bohemians, s klubem podepsal roční smlouvu. Do pozice nového generálního manažera byl zároveň jmenován Zbyněk Kusý, bývalý generální manažer pardubických hokejistů, který ve funkci vystřídal Miroslava Platila.

Sport
zdroj: ČT4

Slovenský záložník Karol Kisel se stal první letní posilou fotbalistů Slavie Praha. Pětatřicetiletý hráč, který s fotbalem začínal v Košicích, se do Edenu se vrací po roční pauze, kterou strávil v australské lize v FC Sydney. V klubu bude zároveň působit jako manažer mládeže.

"Vracím se do klubu, kde jsem byl šťastný. Věřím, že to tak zase bude. Jsem rád, že si tady můžu prodloužit kariéru. Doufám, že pomůžu Slavii dostat se do vyšších pater tabulky a že moje přítomnost pomůže i mladším spoluhráčům. Věřím, že se Slavia zvedne a čekám docela velké zlepšení," " řekl pětatřicetiletý Kisel.

Karol Kisel v dresu FC Sydney
zdroj: Getty Images autor: Ryan Pierse

Ve vršovickém celku podepsal smlouvu na jeden rok. Kisel připustil, že poté, co mu po sezoně vypršel kontrakt v Sydney, přemýšlel o konci kariéry. "Jediný klub, který mě mohl dostat, abych hrál, byla Slavia. Znám prostředí, kluky, navíc jsem cítil i velmi pozitivní zpětnou vazbu," prohlásil Kisel. O svém příchodu mluvil také s předpokládaným novým koučem Slavie Petrem Radou. "To byla jedna z rozhodujících věcí," podotkl slovenský ofenzivní záložník.

Kisel se do Slavie ze Sydney vrací již podruhé. V předminulé sezoně odehrál za Slavii 27 ligových zápasů, ve kterých vstřelil sedm branek. Na jaře, v době, kdy červenobílým kvůli vysokým dluhům hrozila ztráta prvoligové licence, patřil k hlavním oporám týmu a byl zároveň kapitánem. Kromě angažmá ve Slavii působil v Liberci, Bohemians a pražské Spartě, se kterou v roce 2007 vyhrál titul.

Do Slavie zároveň přichází nový generální manažer Zbyněk Kusý. Ten před měsícem po více než dvaceti letech skončil v Pardubicích. Klub ho propustil jen krátce poté, co Východočeši získali mistrovský titul. Celkem Pardubičtí pod vedením šestačtyřicetiletého funkcionáře triumfovali v extralize třikrát. V letech 2004 až 2008 byl Kusý prvním místopředsedou hokejového svazu a od roku 2001 do roku 2008 generálním manažerem hokejové reprezentace.

"Slavii čeká hodně práce, především se stabilizací rozpočtu, stabilizací hráčského kádru a samozřejmě s plněním vizí do budoucna. Naplnit rozpočet v době ekonomické krize u jakéhokoliv sportovního subjektu nebude jednoduché a je to pro nás úkol číslo jedna," řekl Kusý médiím. "Uděláme všechno pro to, abychom Slavii posunuli (dál), co se týče sportovních výsledků," dodal.

Jeho předchůdce na pozici generálního ředitele Slavie Platil nastoupil do funkce v červnu 2010, kdy nahradil Petra Doležala. Loni pomohl k záchraně vršovického klubu v nejvyšší soutěži, když Pražanům kvůli vysokým dluhům hrozila ztráta licence. Platil se podílel na jednáních, která vyvrcholila příchodem nového majitele Aleše Řebíčka. Od loňského července byl také předsedou představenstva.

Je nám líto, video expirovalo.
Kisel s Kusým přicházejí do Slavie
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články