Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Maradona: Mám velkou šanci stát se místopředsedou FIFA, pokud vyhraje Alí

Buenos Aires - Slavný argentinský fotbalista Diego Maradona, který už dlouhá léta poutá pozornost především svými mimofotbalovými výstřelky a kontroverzními prohlášeními, se opět dokázal dostat do středu zájmu. V době rozvířené neustále se rodícími obviněními z korupce mířící na vrcholné funkcionáře FIFA, se Maradona nechal slyšet, že by se rád stal místopředsedou Mezinárodní fotbalové federace.

Diego Maradona
zdroj: isifa.com

Vysoké funkce by se podle vlastních slov mohl ujmout, pokud bude novým předsedou zvolen jordánský princ Alí bin Husajn. Kapitán mistrů světa z roku 1986, který naposledy působil v roli "spirituálního trenéra" argentinského klubu Deportivo Riestra, to řekl v televizním pořadu Show del Futbol.

"Když princ Alí vyhraje, budu mít velkou šanci stát se místopředsedou," řekl čtyřiapadesátiletý Maradona, jenž v poslední době patřil k velkým kritikům odstupujícího prezidenta Seppa Blattera. "Když se tam dostanu, nejdřív to všechno vymetu. Blatter měl strach z FBI a ze švýcarské policie. Bál se, že z FIFA odejde v poutech," dodal.

Jordánský princ Alí kandidoval v květnových volbách proti Blatterovi na místo předsedy. Po prohře v prvním kole z boje odstoupil. Devětasedmdesátiletý Švýcar ale vydržel ve funkci jen čtyři dny, poté kvůli sílícímu korupčnímu skandálu oznámil, že odstoupí. Není známo, že by se Alí někdy veřejně svěřil, že by počítal s Maradonou jako svým hlavním spolupracovníkem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články