Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Přemožitele Plzně ze Sportingu čeká Atlético Madrid, Čech pojede na CSKA

Fotbalisté Arsenalu s brankářem Petrem Čechem narazí ve čtvrtfinále Evropské ligy na CSKA Moskva. Osmifinálový přemožitel Plzně Sporting Lisabon se utká s Atléticem Madrid. V dalších čtvrtfinálových duelech Lipsko vyzve Marseille a Lazio Řím změří síly se Salcburkem. Rozhodl o tom los ve švýcarském Nyonu. První zápasy se odehrají 5. dubna, odvety o týden později. 

Fredy Montero ze Sportingu Lisabon slaví gól
zdroj: REUTERS autor: Rafael Marchante

Arsenalu, za který v Evropské lize místo Petra Čecha chytá David Ospina, se v Rusku nedaří, z dosavadních čtyř pohárových zápasů na východě Evropy třikrát prohrál a jednou remizoval. CSKA se v podzimní základní skupině Ligy mistrů potkal s jiným anglickým soupeřem Manchesterem United, kterému podlehl 1:4 doma a 1:2 venku.

"Bude to fascinující dvojzápas pro naše fanoušky. Každý zná styl Arsenalu, snaží se kontrolovat míč a tlačit dopředu. Další zajímavostí je, že se znovu potkáme s Henrikem Mchitarjanem, který proti nám hrál na podzim za Manchester United," řekl trenér CSKA Viktor Gončarenko.

Sporting ve čtvrteční odvetě prohrál v Plzni a postup si zajistil až gólem v prodloužení na 1:2. Nyní lisabonské mužstvo čeká možná největší adept na celkový triumf. Atlético v předchozím kole suverénně vyřadilo Lokomotiv Moskva po výhrách 3:0 doma a 5:1 venku.

"V této fázi soutěže už musíte být připraveni na všechno. Jsou tu kluby, které by mohly klidně hrát Ligu mistrů. Atlético je skvělé mužstvo, které bojuje o tituly ve všech soutěžích. Bude to těžký dvojzápas," konstatoval manažer Sportingu André Geraldes. Lipsko na soupeře z francouzské ligy narazilo už ve skupině LM, v níž s Monakem doma remizovalo 1:1 a venku zvítězilo 4:1.

"Lipsko je ofenzivní tým se zajímavými herními myšlenkami. My se pokusíme hrát podobně a nadělat jim problémy. Uvidíme, jestli nám vydrží forma a dostaneme se mezi poslední čtyřku," uvedl sportovní ředitel Marseille Andoni Zubizarreta.

Salcburk, který do čtvrtfinále postoupil přes Borussii Dortmund, bude hájit neporazitelnost v této sezoně Evropské ligy. Úřadující rakouský mistr už Lazio dvakrát porazil 2:1 ve skupině soutěže v roce 2009.

"Mohlo to být horší, ale nebude to ani snadné. Salcburk ve skupině porazil Marseille a v osmifinále vyřadil Dortmund. Mají dobrý tým se spoustou mladíků i kvalitních hráčů. Chtěli bychom Evropskou ligu vyhrát, i když tam zůstalo hodně silných soupeřů," řekl manažer římského celku Angelo Peruzzi.

Los čtvrtfinále fotbalové Evropské ligy (první zápasy 5. dubna, odvety 12. dubna):

Lipsko - Marseille, Arsenal - CSKA Moskva, Atlético Madrid - Sporting Lisabon, Lazio Řím - Salcburk.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články