Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

V plzeňské kabině převládá spokojenost, Vrba nechce Partizan podcenit

Očekávaný los Evropské ligy přisoudil Viktorii Plzeň v 1. kole play-off srbský Partizan Bělehrad. Fotbalisté západočeského klubu považují soupeře za přijatelného. Trenér Pavel Vrba nicméně varuje před podceněním a očekává kvalitního a motivovaného protivníka.

David Limberský
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Není to asi až tak atraktivní, byli tam i atraktivnější soupeři. Na druhou stranu si myslím, že je to hratelné, a my uděláme všechno, abychom postoupili. Nebude to jednoduché, ale myslím si, že kvalitu na to máme," řekl obránce David Limberský.

"Zatím o nich ještě nic nevíme. Pro cestování je ovšem dobře, že nemusíme letět třeba do Astany, kterou jsme mohli chytit. Možná jsme mohli dostat zvučnější jméno, ale je to i docela hratelné," doplnil další bek Radim Řezník.

Podle Vrby má Partizan kvalitu, i když nepatří k papírově nejsilnějším klubům, jimž mohli lídři české nejvyšší soutěže po nyonském losu čelit. V osudí byly třeba Dortmund, Neapol, Lyon, Marseille nebo Celtic Glasgow.

"Čeká nás soupeř, kterého určitě nemůžeme podcenit, i když možná není tak známý jako třeba Celtic. Přesto všichni víme, že bývalý jugoslávský fotbal byl vždycky fantastický. I proto Partizan postoupil," upozornil čtyřiapadesátiletý kouč.

O kvalitě srbského mistra a šancích Viktorie na osmifinále mluvit nechtěl. "V momentě, kdy tým postoupí do play-off, tak má kvalitu a bude to brát hodně prestižně. Top mančafty dávají v první fázi často prostor hráčům z širšího kádru, kdežto u Partizanu je naprosto jasné, že bude chtít uspět a postoupit. Proto to může být složitější," prohlásil Vrba.

Dvojzápas začne 15. února v Bělehradě, což Limberský nepovažuje za velkou výhodu. "Za ty roky jsme si vyzkoušeli obě varianty. Je to spíš o tom, jak kvalitní duel odehrajeme a jak dobře budeme hrát, ale je úplně jedno, kde budeme začínat," konstatoval zkušený zadák.

"Možná by to bylo výhodou v momentě, pokud bychom byli rozehraní. Bohužel začínáme první mistrovské utkání s nimi, protože je pauza. Ale zimní přípravu k tomu budeme směřovat. V jejím závěru nás čekají těžcí soupeři a myslím, že nás dobře prověří před důležitým soubojem s Partizanem," dodal Vrba.

Řezník je naopak rád, že Plzeň začne venku, a je zvědavý na horkokrevné srbské příznivce, kteří patří mezi nejproblémovější v Evropě. "To samé je Crvena zvezda. Mají výborné fanoušky, nebo spíš takové blázny, a tím jsou proslulí. Určitě to tam bude velké. Nevím, jestli přímo peklo, to asi uvidíme až potom," zakončil odchovanec ostravského Baníku.

Postupu Plzně do play-off Evropské ligy se věnoval i nový Fotbal fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články