Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Páník po porážce v Tiraspolu: Ukázali jsme, že náš kádr má potenciál

Přestože jeho svěřenci nedokázali vstřelit gól ani ve třetím utkání na stadionu soupeře v Evropské lize, prohráli v Tiraspolu 0:1 a ztratili šanci postoupit do play-off, našel trenér Zlína Bohumil Páník důvody ke spokojenosti. Potěšil ho především zlepšený herní projev, výkony fotbalistů, kteří dosud nedostávali tolik šancí, a také fakt, že mužstvo získalo další cenné zkušenosti.

Bohumil Páník
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

"Dostali jsme se do společnosti, o které jsme nedávno ani nepřemýšleli. Pro nás je to vysoká škola a myslím, že jsme byli slušnými studenty. Neulévali jsme se v docházce a něco jsme se naučili," řekl s nadhledem sobě vlastním Páník.

O vyřazení moravského celku v základní skupině se definitivně rozhodlo, ale podle Páníka odvedl tým dobrou práci. "Odehráli jsme slušný zápas. V některých fázích jsme více drželi balón a hledali skuliny v obraně soupeře. Nicméně nám chybí trochu předvídavosti, abychom byli u míče dřív nebo se odrazil k nám. Takový je ovšem fotbal. Hraje se na góly a domácí ho dali," pokračoval v hodnocení šedesátiletý kouč.

Klíčová situace přišla v 11. minutě, kdy se prosadil Brazilec Jairo. "Nezachytili jsme náběh křídelního hráče, někdo tam podklouzl a z druhé vlny to Jairo zakončil. Měli jsme rychleji zareagovat na náběh Cristiana a zabránit centru," konstatoval.

"Jejich útočníci byli kvalitní, rychlí, průnikoví. Takže hra na bleskové protiútoky byla taktikou Tiraspolu. Náš způsob byl přesto účinný. Měli jsme jen ještě více rotovat zprava doleva, abychom se dostávali do vápna. Určitě to byl náš nejlepší výkon na stadionech soupeřů. Hráči, kteří dostali šanci, rozhodně nezklamali. Ukázali jsme, že náš kádr má potenciál a že když se s ním bude pracovat, výsledky přijdou," dodal Páník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články