Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vrba: Od hráčů širšího kádru, kteří dostali šanci, jsme čekali víc

Trenér plzeňských fotbalistů Pavel Vrba udělal před čtvrtečním duelem Evropské ligy s Luganem v základní sestavě pět změn oproti vítěznému šlágru na Letné a tento tah mu nevyšel. Viktoria totiž s posledním celkem švýcarské ligy nečekaně prohrála 2:3. Bývalý reprezentační kouč přiznal, že ho někteří hráči, jimž dal po delší době šanci od první minuty, zklamali.

Kouč Plzně Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Po doléčených zraněních nastoupili v základu stoper Roman Hubník a záložníci Václav Pilař s Alešem Čermákem. Na hrotu útoku pak dostal přednost Marek Bakoš před nejlepším střelcem týmu Michaelem Krmenčíkem. Jako obvykle chytal v Evropské lize Aleš Hruška.

"Od hráčů, kteří dostali trošku víc prostoru, jsme asi očekávali víc. Z tohoto pohledu možná někteří nepředvedli úplně to, co jsme od nich předpokládali," řekl Vrba a dodal: "Jsem zklamaný, že jsme utkání nezvládli líp. Někteří hráči nehráli dva měsíce, nastoupili po zraněních. Pro ně to může být trošku složitější, ale přiznám se, že jsem očekával víc."

Porážku lídra české ligy s posledním týmem švýcarské nejvyšší soutěže jako ostudu nevnímal. "My víme, že v evropských pohárech mají všechny mančafty nějakou úroveň. Já to beru jako zápas, který soupeř zaslouženě vyhrál. Nic víc, nic míň," prohlásil Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lugano - Viktoria Plzeň

Podle zkušeného kouče byli Západočeši pomalí, nepřesní a příliš chybovali v rozehrávce. "Určitě to byla příčina toho, proč jsme nebyli úspěšní. Soupeř velice umně bránil, zhušťoval prostor a čekal na brejkové situace, ze kterých nás trestal. My jsme mu situace zjednodušili nepřesnou a pomalou rozehrávkou. To byla příčina, proč jsme tři góly dostali," vysvětlil Vrba.

Jeho svěřenci prohráli po úvodní porážce 0:3 na hřišti bukurešťského FCSB i druhý venkovní duel ve skupině G, kde zatím získali tři body společně s Luganem a Beer Ševou. Bývalá Steaua má po vítězství 2:1 na stadionu Hapoelu devět bodů a je blízko k postupu.

"Ve skupině začínáme od začátku. Teď máme výhodu, že hrajeme dvě utkání doma. Lugano se tímto zápasem vrátilo do hry o postup, což může být zajímavé. Z tohoto pohledu se o druhé místo asi bude hrát až do konce," zakončil třiapadesátiletý trenér.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články