Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Zlín "doma" bodoval i podruhé, v husté mlze remizoval s Kodaní

Proti favorizovanému celku z dánské metropole sahali po vítězství, ale nakonec se museli spokojit s nerozhodným výsledkem 1:1. Fotbalisté Zlína si ve 3. kole základní skupiny Evropské ligy připsali v olomouckém azylu druhý bod a stále jsou reálně ve hře o postup. Skóre otevřel důrazný Dame Diop, na jehož přesný zásah odpověděl ještě v prvním poločase Peter Ankersen. Po změně stran přerušila utkání hustá mlha, ale nakonec se na hranici regulérnosti dohrálo.

Utkání Zlín - Kodaň
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Trenér Bohumil Páník udělal po ligovém zápase s Jihlavou tři změny v základní sestavě a jeden z nováčků Traore se už po čtyřech minutách uvedl nebezpečnou střelou těsně nad.

"Ševci" působili na rozdíl od prvního domácího duelu s Tiraspolem mnohem kurážněji a brzy nato oslavili i svůj historicky první gól v Evropské lize, když Ekpaiův centr z malého vápna poslal do sítě pohotový Diop.

Aktivní Jiráček vedl vzápětí další gólovou zteč, kterou zmařil gólman Andersen. V 19. minutě však přišlo "vystřízlivění": Matič totiž proklouzl hladce středem hřiště, přistrčil míč do strany Ankersenovi, jenž křížnou střelou překonal Zlámala.

Zlínská euforie následně opadla, hra se vyrovnala, ale v závěru první půle domácí opět přitlačili. Pohotovou hlavičkou po signálu se blýskl Diop, Andersen se ovšem v brance nenechal zahanbit a vytlačil míč nad.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Kodaň

Ve druhé půli přibyl hráčům trochu netradiční protivník - na olomoucký Andrův stadion začala padat mlha, která už po hodině hry vcelku znatelně zhoršila viditelnost. Ještě chvilku předtím nicméně velkou možnost promarnil Diop, jenž po Jiráčkově kontru a centru z levé strany hlavičkoval do boční sítě.

Poté ale hřiště zalila mlha mnohem výrazněji a v 72. minutě odvolal sudí po chvilkovém váhání hráče na čtvrthodiny do šaten. Po krátké pauze se situace mírně zlepšila, přesto se dohrávalo na hranici regulérnosti.

Vítěz MOL Cupu byl v závěru aktivnější a střídající Vukadinovič se prokličkoval i do šance na rozhodující gól. Byť z ostrého úhlu brankáře Andersena prostřelil, míč se za čáru nedostal.

Utkání 3. kola základní skupiny F fotbalové Evropské ligy:

Fastav Zlín - FC Kodaň 1:1 (1:1)

Branky: 11. Diop - 19. P. Ankersen. Rozhodčí: Drachta - Brandner, Kuehr (všichni Rak.). ŽK: Traoré, Mehanovič, Bačo - Kvist. Diváci: 6245.

Zlín: Zlámal - Kopečný, Bačo, Gajič, Holzer - Jiráček, Janíček - Ekpai, Traore (86. Železník), Mehanovič (77. Džafič) - Diop (66. Vukadinovič). Trenér: Páník.

FC Kodaň: Andersen - P. Ankersen, Vavro, Lüftner, Bengtsson - Greguš, Kvist - Toutouh, Holse (67. Falk), Matič (82. Amankwaa) - Pavlovič (67. Sotiriou). Trenér: Solbakken.

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Bylo to asi naše nejlepší utkání v Evropské lize. Dokázali jsme se Kodani vyrovnat, udělali jsme vše pro to, abychom získali tři body. Znali jsme perfektně jejich způsob hry, neodklonili se od toho a naši hráči na to byli výborně připraveni. Zvládali jsme to proto od první minuty. Bohužel nám jednou prošli středem a byl z toho gól. Kdybychom dali v závěru po průniku Vukadinoviče gól, troufám si tvrdit, že bychom to dohráli. Myslím, že jsem byli o kousek lepším mužstvem. Situace je stále otevřená, kdo dvakrát vyhraje, postoupí."

Stale Solbakken (trenér FC Kodaň): "Jsem velmi spokojený s bodem. Šetřili jsme nějaké hráče a síly na nedělní těžký ligový zápas, proto jsem s výkonem spokojen. Narazili jsme navíc na dobře organizovaného soupeře, který byl asi blíže k vítězství. Podmínky byly ve druhé půli opravdu na hranici únosnosti. V závěru jsem toho moc neviděl. Chtěli jsme to ale dohrát, protože v neděli máme důležitý zápas v lize, a kdyby se to muselo dohrávat, bylo by to složité."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články