Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vidíme skulinky, kudy se do nich dostat, říká Šilhavý před Villarrealem

Konfrontace s Villarrealem trenéra Jaroslava Šilhavého nadmíru zajímá. Čtvrteční duel na hřišti "Žluté ponorky" bere jako dosud nejtěžší prověrku Slavie v sezoně. I za bod by byl vděčný, ze španělského protivníka ale strach nemá. Přímý přenos sledujte na ČT sport nebo na webu ctsport.cz od 20:30.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK/AP

Ve své trenérské kariéře už před čtyřmi lety dokázal s Libercem zaskočit Sevillu, pozdějšího vítěze soutěže. V roce 2013 s ní dokázal dvakrát remizovat 1:1. "Bylo by to příjemné, kdyby se to povedlo i teď. Tenkrát jsme hráli totální defenzivu a čekali jsme na brejky a na standardní situace. To se nám podařilo," vzpomínal Šilhavý.

"Myslím, že Slavia je teď trošku dál než Slovan Liberec, v uvozovkách neznámý český tým. Slavia je v Evropě, řekl bych, už trošku známější. Myslím, že i respekt už máme větší. Z tohoto pohledu tam takový rozdíl není, byť Villarreal je silný tým stejně jako Sevilla," srovnal Šilhavý.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia tuší na Villarrealu velmi těžký duel. Danny se však favorita nebojí

Střet s vytříbeným kombinačním mužstvem

Dres Sevilly tehdy oblékal kolumbijský útočník Carlos Bacca, který nyní hraje za Villarreal. "Pamatuji si, že nám dělal problémy, ale zvládli jsme ho. Věřím, že ho zvládneme i zítra, byť útočník číslo jedna je teď asi (Cédric) Bakambu," podotkl Šilhavý.

Bakambu je druhý nejlepší střelec sezony španělské ligy za Lionelem Messim a zaznamenal posledních šest branek Villarrealu. "Teď zužitkovává útočné snažení Villarrealu. Má velkou formu, s ním si musíme poradit. Ale nejen s ním, celý tým hraje velice dobře. Hrají výborně odzadu, na malém prostoru, jsou technicky vybavení. Je to kombinační mužstvo," uvedl Šilhavý.

Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu:

"Je to vyvážené, i když vidíme některé skulinky, kudy se do nich dostat. Máme k nim respekt, ale není to strach, že bychom se báli," doplnil Šilhavý.

Nejtěžší soupeř

"Jsem na tu konfrontaci sám zvědavý, ale za poslední dobu jsme hráli iks zápasů se silnými evropskými soupeři. Ať už v přípravě nebo v pohárech. V přípravě jsme hráli třeba s Nice nebo jinými týmy, kde se to protočilo. Z toho pohledu, že to bude soutěžní zápas, beru Villarreal asi jako nejtěžšího soupeře," řekl novinářům Šilhavý.

Jeho svěřenci mají po dvou zápasech ve skupině čtyři body a jsou v tabulce jen o skóre druzí za Villarrealem. "Samozřejmě je lepší, když máme čtyři body. Ale pořád platí, co jsem říkal po losu. Villarreal je favorit skupiny, který má blízko k tomu, aby skupinu vyhrál. Má na to bezesporu velikou kvalitu," uvedl Šilhavý.

"Budeme se jim snažit znepříjemnit život. Kdyby se nám povedl třeba bodík, byli bychom rádi. Ale cítíme respekt k tomu týmu a vůbec ke španělskému fotbalu, který oni produkují," doplnil slávistický kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články