Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

V Lucernu to dobře zná. Proti Luganu chceme tři body, říká plzeňský Zeman

Plzeň zamířila do Lucernu, kde se utká v Evropské lize s Luganem. Na prvně jmenované švýcarské město má Martin Zeman příjemné vzpomínky. Osmadvacetiletý záložník ve Swissporareně při svém soutěžním debutu za Sion zaznamenal dvě asistence a pomohl k remíze 2:2. S Plzní by si ze Švýcarska rád odvezl ještě lepší výsledek.

Slavící fotbalisté Plzně
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Lucern si pamatuju dobře. Hrál jsem tam první zápas ve Švýcarsku, nahrál jsem na dva góly, takže vzpomínky dobré," řekl Zeman. "Je to tam příjemné a moc hezké, ale my tam jedeme do války a bojovat. Chceme tři body," dodal krajní záložník, který za Sion hrával v letech 2015 a 2016.

Ve švýcarské lize si třikrát zahrál i proti Luganu. "Potkal jsem se s ním několikrát, ale za tu dobu je hráčská obměna velká. Ze základní sestavy jsou tam asi jeden, dva hráči, co jsem hrál. Takže těžko o nich něco říct," konstatoval bývalý hráč Sparty či Příbrami.

Houževnatý soupeř, nic nedá zadarmo

Lugano je poslední ve švýcarské lize a ve skupině EL prohrálo oba zápasy s Beer Ševou i FCSB. Zeman však protivníka nepodceňuje. "Soupeř je určitě houževnatý, bojovný a nedá nám nic zadarmo. Nečeká nás nic jednoduchého. Hrajeme venku, oni také nehrají na domácím stadionu. Bude to otevřené. Teď se jim nedaří, ale neznamená to, že nemají svou kvalitu. Takže bych to nějak nepodceňoval," uvedl.

Naopak Plzeň je ve velké pohodě. Nedělní výhrou 1:0 na Spartě prodloužila vítězný vstup do ligové sezony na deset zápasů a suverénně vede tabulku. Ve skupině Evropské ligy mají svěřenci Pavla Vrby zatím na kontě tři body. "Neřekl bych, že jsme v euforii. Trenér nás dokáže krotit. Ale dělá se to líp, když se takhle daří a vyhrává. Všechny nás to baví a naplňuje," prohlásil Zeman.

Západočeši čekají na venkovní vítězství v pohárech už 11 utkání a více než dva roky. "Chceme vyhrávat každý zápas. To, že to takhle v pohárech vychází, nás samozřejmě mrzí. Ale určitě nás to nesvazuje a chceme potvrdit formu, kterou teď máme. Doufám, že ji potvrdíme a přivezeme body," konstatoval Zeman.

Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články