Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Fernandes sestřelil Zlín a přepsal historické tabulky Evropské ligy

V galapředstavení Manuela Fernandese se změnilo utkání Evropské ligy, ve kterém změřili síly fotbalisté Lokomotivu Moskva a Fastavu Zlín. Jednatřicetiletý Portugalec vstřelil během úvodních 17 minut tři góly a zaznamenal nejrychlejší hattrick v dějinách prestižní soutěže. "Ševci" prohráli 0:3 a klesli na poslední místo skupiny F. 

Manuel Fernandes
zdroj: ITAR-TASS autor: Sergei Bobylev

Odchovanec lisabonské Benfiky ukazoval od samotného začátku přehled a technickou zdatnost. Poprvé se prosadil už ve 2. minutě, kdy proměnil pokutový kop nařízený za nebezpečný faul Gajiče na Mirančuka.

Druhou branku připravili domácímu středopolaři Farfán s Edererem, kteří podnikli bleskový vpád do defenzivní linie hostí. Autor zlatého gólu z loňského finále mistrovství Evropy našel Fernandese s chirurgickou přesností a brankář Dostál lovil míč ze sítě.

V 17. minutě završil záložník Lokomotivu hattrick, čímž definitivně rozhodl o osudu duelu. Gólovou akci sám odstartoval precizním lobem za obranu Zlína, nabíhající Mirančuk mu míč vrátil zpět a bývalý hráč Valencie, Evertonu či Besiktase slavil potřetí.

Ani Zlín nebyl rozhodně bez šancí, ale v ruské metropoli opět prokázal, že se střelecky nesmírně trápí. Holzerovu individuální akci zneškodnil Guilherme, Gajičova "jedovatá" rána skončila těsně vedle a stejným směrem zamířila také Bačova hlavička.

Svěřenci kouče Bohumila Páníka prohráli i pátý soutěžní zápas na hřišti soupeře v letošní sezoně. Lokomotiv se posunul do čela skupiny Evropské ligy a ideálně se naladil před městským derby s Dynamem, které ho čeká o víkendu.

"Dali jsme se na studium vysoké školy. Jsme žáci a máme právo na chyby. Jen těmi se člověk posouvá dál. My jich dnes bohužel udělali v prvních 17 minutách hodně a soupeř má takové fotbalisty, kteří to potrestají. Pro nás to bylo velmi užitečné, hráči se s takovou kvalitou u nás jen tak nesetkají," hodnotil utkání Páník.

Zlín se z raketového nástupu domácích oklepal a několikrát zazlobil v útoku. Diop ovšem nedokázal přesně nahrát před prázdnou branku Ekpaiovi, Traoré v dobré pozici pálil vysoko nad a stejně si vedl také Železník.

"I my se dostávali dopředu, ale kdyby naši hráči dávali šance tak jako ti z Lokomotivu, asi nebudou hrát ve Zlíně," glosoval zahozené příležitosti Páník. "Až když to bylo 0:3, tak jsme začali hrát, protože jsme věděli, že už to nemůže být horší. V hlavě bylo, že dostaneme 0:8 a bude ostuda, ale naštěstí jsme to dohráli se ctí," doplnil obránce Ondřej Bačo.

Utkání 2. kola základní skupiny F fotbalové Evropské ligy:

Lokomotiv Moskva - Fastav Zlín 3:0 (3:0)

Branky: 2. z pen., 6. a 17. Fernandes. Rozhodčí: Evans - Thomas, Bird (všichni Wales). ŽK: Vukadinovič, Jiráček (oba Zlín). Diváci: 10.065.

Lokomotiv: Guilherme - Ignatěv (88. Rotenberg), Pejčinovič, Kverkvelija, Lysov - Fernandes, I. Denisov, Tarasov, Farfán (46. Anton Mirančuk) - Éder, Alexej Mirančuk (78. Kolomejcev). Trenér: Sjomin.

Zlín: Dostál - Matejov (65. Kopečný), Bačo, Gajič, Holzer - Ekpai, Traoré, Jiráček, Vukadinovič - Železník (46. Mehanovič), Diop (79. Beauguel). Trenér: Páník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články