Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Boleslav přišla o zraněného Chramostu. I tak máme na to postoupit, ví Fleišman

Elbasan (Albánie) - Fotbalisté Mladé Boleslavi odletěli k odvetě 3. předkola Evropské ligy se Skënderbeu Korcë bez klíčového hráče ofenzivy Jana Chramosty, kterého trápí zdravotní potíže. Levý bek a jeden z nejzkušenějších hráčů týmu Jiří Fleišman však věří, že si hosté bez autora tří ze sedmi branek v předkolech poradí a vybojují vytoužený postup. "Máme mančaft natolik široký a kvalitní, že si s tím poradíme," řekl Fleišman.

Mladá Boleslav - Skenderbeu
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Fleišman v úvodu sezony na levé straně s Chramostou a Petrem Marešem nejvíce spolupracoval a nyní si bude muset zvykat na jiné levé křídlo. Zatímco s Libercem si už základní skupinu Evropské ligy zahrál, s Boleslaví na to zatím čeká. Nyní má se spoluhráči šanci na pátý pokus projít přes 3. předkolo a dosáhnout na nejlepší klubový výsledek v pohárech za posledních deset let.

"Z mého pohledu by to mohlo být lepší. Mohli jsme si udělat lepší náskok, ale s tím už nemá cenu kalkulovat. Jedeme to tam zvládnout," řekl kapitán Marek Matějovský v návaznosti na domácí výhru 2:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Boleslavi zamířili do Albánie, kde chtějí potvrdit postup

"Chceme navázat na první poločas z domácího utkání. Pustili jsme si na videu věci, které se nám povedly, abychom to v zápase použili znovu. Ukázali jsme si i věci, které nebyly tak dobré, které se nepovedly, abychom se jich vyvarovali. Budeme se snažit vstřelit branku jako první, nejlepší by bylo, kdybychom v poločase vedli, abychom pak měli větší šanci na postup. Jako tým jsme si řekli, že pro to uděláme maximum," doplnil Fleišman.

Komplikací může být počasí, přes den je v Albánii kolem 40 stupňů Celsia. "Poslední dny v Česku ale byly pro nás dobrou přípravou, i když tady je ještě horší vedro. Co jsme koukali na předpověď, v osm večer má být ještě asi dvaatřicet stupňů," prohlásil Fleišman."Není to pro nikoho jednoduché. Nic s tím ale neuděláme," dodal Matějovský.

Zatím netuší, co čekat od atmosféry, jelikož se nebude hrát v Korcë, ale ve 120 kilometrů vzdáleném Elbasanu. "Jediné plus pro nás je, že nejsou vyloženě na domácím hřišti, ale podporu asi budou mít velikou, atmosféra bude bouřlivá. My se z toho nesmíme podělat," řekl Fleišman.

Nabádá soustředit se zejména na vlastní hru. "Můžeme je zdolat kombinační hrou po zemi. Je v našich silách postoupit a uděláme pro to maximum," řekl Fleišman. "Je to jeden z nejdůležitějších zápasů sezony. Těšíme se a jedeme pro postup," prohlásil útočník Tomáš Přikryl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články