Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Boleslavský hrdina Jánoš: Mohli jsme vyhrát 4:0, ale dostali jsme hloupý gól

Mladá Boleslav – Většinu kariéry strávil Adam Jánoš tím, že hlavně zastavoval útoky soupeře. Ve 3. předkole Evropské ligy proti Skënderbeu Korcë ale ukázal i velkou kreativitu a efektní patičkou rozhodl o výhře Středočechů 2:1. Povedenou trefu ocenil i spoluhráč Jan Chramosta. Ten zaznamenal ve třetím zápase v předkolech EL třetí gól.

Mladá Boleslav - Skenderbeu
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Trefil to naprosto nádherně, z čehož mám vážně radost, navíc je to takový náš sváteční střelec. Ale tohle se mu doopravdy povedlo, asi se ho budu muset zeptat, jak se to dělá. A kde to okoukal, protože tohle běžně nedělá," pochválil spoluhráče Chramosta.

"Neberu se jako hrdina. Šli jsme si pro to jako tým," prohlásil Jánoš. "Lukáš Magera mi to hezky prostrčil mezi dvěma hráči vzduchem a mně už nezbývalo nic jiného, než to zkusit patou. Je štěstí, že to tam takhle padlo. Protože nejsem útočník, tak to ani netrénuji. Ale asi to byl můj nejhezčí gól," okomentoval situaci Jánoš.

Ve 41. minutě se trefil Chramosta, poté co ve vápně sebral odražený míč a napálil ho k tyči. Včetně přípravy tak vstřelil už devátý gól v osmi zápasech. "Střelecké štěstí se mě drží. Góly se ode mě čekají a jsem rád, že jsem dnes pomohl týmu k vítězství. Petr Mareš dal dobrý centr, obránce byl trochu dezorientovaný, nějak mu to spadlo na nohu a pak přímo přede mě. Na mně bylo jen, abych zachoval chladnou hlavu a uklidil to. Naštěstí se mi to povedlo," vyprávěl šestadvacetiletý odchovanec Mladé Boleslavi.

Se spoluhráči měl ale celou řadu dalších šancí. "Je škoda, že jsme v prvním poločase nedali dva nebo tři góly, protože by to tak pro nás bylo lepší. Takhle nás to ve druhém poločase dohnalo v podobě jejich gólu," litoval Chramosta.

Boleslav si koledovala

Druhá část utkání totiž nebyla ze strany Mladé Boleslavi tak povedená jako ta první. "Ve druhém poločase jsme si o vyrovnání koledovali. Hosté měli územní převahu, ale nemyslím si, že z ní měli nějakou vyloženou šanci. Bohužel pro nás pak vystřelili a tečovanou střelou dali gól. Asi jsme potřebovali nějaký impulz. Naštěstí nás to nakoplo a dokázali jsme dát ten druhý gól," prohlásil Chramosta.

Jan Chramosta slaví gól v síti albánského celku
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Ze zápasu mám ale rozporuplné pocity, protože jsme do něj šli s tím, že chceme vyhrát a neinkasovat, což se nám nakonec podařilo jen z půlky. Na druhou stranu jsme ale vítězstvím ukázali, že se s nimi dá hrát," dodal.

"Měli jsme hrozně moc šancí. Mohli jsme vyhrát 4:0, ale místo toho jsme si nechali hloupým gólem srovnat," litoval Jánoš. "Udělali jsme si to těžší. Ale máme jednobrankové vedení, i když jejich gól z venku má větší hodnotu. Máme to však ve svých rukou a pojedeme si tam pro vítězství a postup," dodal syn brankářské legendy Zdeňka Jánoše.

Víra v ofenzivní um

První zápas podle něj ukázal, že Mladoboleslavští mají na to, aby v Albánii skórovali. "Určitě. Do útoku jsme velmi silní. Do obrany to také bylo dobré, inkasovali jsme po šťastné střele. Jen byla škoda, že jsme byli ve druhé půli pasivnější a pustili je do kombinace. Nebyli však nebezpeční, bylo to všechno po vápno. Jen to vyústilo v jednu sraženou střelu z dálky. Jinak jsme na ně byli dobře připraveni, trenéři nám udělali dobrý rozbor," ocenil práci realizačního týmu.

"U nich to bude těžké utkání. Nejsou to žádní nazdárci, jsou šikovní, mají střelu. Uvidíme, co jejich fanoušci, ale asi bude bouřlivá atmosféra. A také asi tam bude náročnější počasí než tady. Ale my si jedeme pro postup," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články