Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Malý kousek radosti. Hráli jsme za Manchester i oběti, zní od hráčů United

Stockholm – Bylo to finále, kterému nedominoval jen fotbal. Hráči Manchesteru United věnovali triumf v Evropské lize obyvatelům svého města a obětem pondělního teroristického útoku. Velké vítězství 2:0 nad Ajaxem Amsterdam má být alespoň malou záplatou na raněných duších.

Paul Pogba
zdroj: Reuters

"Hráli jsme za Anglii, Manchester i lidi, kteří zemřeli. Tohle vítězství je pro ně," prohlásil autor první branky, Francouz Paul Pogba. "Fotbal pochopitelně nedokáže vrátit ztracené životy, ale vítězstvím v Evropské lize zkusíme městu dodat alespoň trochu radosti v těžkých chvílích," přidal kapitán Wayne Rooney.

Finále ve Stockholmu se neslo v duchu uctění památky obětí sebevražedného bombového útoku po koncertě popové hvězdy Ariany Grandeové v Manchesteru, při kterém zemřelo 22 lidí a více než sto dalších bylo zraněno.

"Získali jsme trofej, která nám chyběla ve sbírce. Jsme šťastní a znamená pro nás hodně. Po tom, co se stalo, je krásné přivézt do Manchesteru pohár. Byl to těžký týden pro všechny obyvatele města," řekl španělský záložník Juan Mata.

Koncentrace nesnadná

Hráči přiznali, že po tragédii v Manchesteru bylo obtížné soustředit se jen na fotbal. "Jít do zápasu nebylo vůbec lehké, protože jsme na to samozřejmě všichni mysleli. Ale byli jsme ještě víc odhodlaní uspět a odvést svou práci," uvedl stoper Chris Smalling.

Hodně emotivně mluvil i další středopolař United Ander Herrera. "Chci tuto trofej věnovat obětem. To, co se stalo, je děsivé. Chceme normální svět, kde budeme žít v míru a respektovat se," konstatoval Herrera. "Jsme jenom fotbalisté, ale máme publikum, takže chceme vidět, aby všichni společně pracovali na normálním světě. Prosím, už žádné útoky a umírání," dodal sedmadvacetiletý Španěl, který byl vyhlášen nejlepším hráčem finále.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články