Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Snížili jsme aktivitu, z toho plynuly šance Sparty, řekl po postupu trenér Rostova

Praha – Ani jedna otázka nemířila po zápase na tiskové konferenci na trenéra Rostova Ivana Daniliantse. Spokojený nezájem korespondoval i s výkonem jeho týmu. Rostov byl nevýrazný, to ale bylo vzhledem k jeho pohodlnému náskoku i nepřesvědčivé hře Sparty zcela pochopitelné.

Trenér Rostovu Ivan Daniliants
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"V dnešním zápase jsme předvedli různorodý výkon," uznal Daniliants. Rostov se v utkání příliš nenadřel a skóroval po své jediné střele na bránu. Ve třinácté minutě se ruskému celku stejně jako v úvodním zápase skvěle povedla souhra Kalačova, Bucharova a Poloze. "V první fázi se nám hodně dařilo, což jsme ukázali i prvním gólem, byl to velmi dynamický útok," pochvaloval si kouč Rostova.

Trenér s velmi kosmopolitním životopisem – Daniliants má rakouský pas a dlouho působil na jih od českých hranich, přitom pochází z dnešního Turkmenistánu a úzce je spjat i s moldavským fotbalovým prostředím – nechtěl mnoho vyvozovat z kvalitativního poklesu, který jeho tým během zápasu provázel. Sám už o poločase za příhodného stavu 1:0 pro Rostov nechal odpočinout dvě opory Bucharova a Gatcana a vystřídal je.

"Samozřejmě klukům se drželo v hlavě to, že postupujeme. Výsledek nám vyhovoval a snížili jsme aktivitu. Což vedlo k tomu, že se soupeř dostal k šancím i v oslabení," poukázal Daniliants na fakt, že se Sparta dostala i v deseti k vyrovnávacímu gólu v závěru zápasu.

Rostov každopádně už postupem do Ligy mistrů i do vyřazovací fáze Evropské ligy dosáhl na své historické maximum. Teď už je v osmifinále a těší se na další působení v pohárech. "Splnili jsme úkol, postoupili jsme do další fáze. Teď bych chtěl pogratulovat našim fanouškům k vítězství a doufáme, že se nám bude dařit i dál," radoval se Daniliants.

Slova chvály měl pro Rostov i hlavní trenér Sparty Tomáš Požár. "Je to velmi kvalitní tým s velmi dobrou organizací hry. Musím říct, že i s vysokou kvalitou individualit. Ten tým hraje pospolu delší pospolu a je vidět, že mají zažitá schémata a hru, která jim funguje. Těžko se zachytávají. Rostov mě nepřekvapil, potvrdil to, co jsem si o nich myslel před tímto dvojzápasem," prohlásil kouč.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články