Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Mazuch: V Praze to Inter podcenil, ale doma budou pod tlakem

Praha – První s posledním. Ani Spartě, ani Interu už o nic nepůjde. Obránce Ondřej Mazuch je však přesvědčený, že fotbalisty Sparty nečeká na hřišti Interu Milán nic snadného. Italský celek má totiž po nepovedeném vystoupení v Evropské lize co napravovat. Přímý přenos nabídne ČT sport a web ctsport.cz ve čtvrtek od 20:30.

Zatímco Sparta jede do Milána s jistotou postupu z prvního místa, domácí vědí, že skončí poslední. Inter, který v Praze prohrál 1:3, navíc zatím ve skupině vyhrál jediný zápas. "Nemyslím si, že se budou šetřit. V Praze to asi trochu podcenili, ale jak znám velké italské kluby, tak doma jsou pod velkým tlakem," řekl Mazuch.

"Čeká se to od nich v lize, domácím poháru nebo i v Evropské lize. Navíc se změnil trenér, kluci tak hrají o budoucnost v týmu," řekl sedmadvacetiletý stoper, který si v minulosti zahrál i Serii A za Fiorentinu. "Mám kamarády ve Florencii, a to jsou spíš fanoušci Fiorentiny, kteří se s Interem nesnáší," poznamenal a dodal, že on sám podobnou rivalitu necítí.

Mazuch odehrál minulé čtyři pohárové zápasy v základní sestavě a ve třech posledních Sparta udržela čisté konto. "Hrajeme jinak než na začátku sezony, kdy jsme trochu jančili a třeba na Southamptonu jsme hráli otevřený fotbal a dostali jsme tři góly," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Pulkrab: I když máme jistý postup, chceme udělat dobrý výsledek

"Pak se změnil trenér a změnila se i taktika. Hrajeme víc zezadu, na brejky a standardky. A když je devět lidí pod balonem, tak je strašně těžký se do nás dostat, ať už je to Inter, Beer Ševa nebo Southampton," uvedl Mazuch.

Téma trenér se mezi hráči neřeší

Pod vítěznou sérií Sparty je podepsaný trenér David Holoubek, který v září nahradil Zdeňka Ščasného. Kvůli nedostatečné licenci ale nemůže tým nadále vést a vedení musí nastalou situaci vyřešit. Podle Mazucha to však mezi hráči není téma. "Dva měsíce jsme měli problémy sami se sebou, bylo hodně zraněných a hrálo se v jedné sestavě. Trenéra jsme neřešili, to je otázka pro vedení a uvidíme, co nachystají přes zimu," prohlásil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články