Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Oslabený Liberec chce Fiorentinu překvapit, Pokorný mu nepomůže

Praha - Už dva dny před utkáním odletěl Liberec k zápasu 4. kola základní skupiny Evropské ligy na půdě Fiorentiny. Slovan neodcestoval do Itálie v ideálním rozpoložení; v tabulce má jen bod, výsledkově mu nevyšly poslední dva ligové duely a tým navíc opět trápí marodka. Přesto Severočeši věří, že velkého favorita zaskočí. "Rozpoložení ani zdravotní stav nejsou moc dobré, v tuto chvíli visí otazník asi nad deseti hráči," řekl trenér Jindřich Trpišovský. Utkání bude ve čtvrtek od 21:05 sledovat náš web v podrobné on-line reportáži.

Zahraniční hráči Ubong Ekpai, Ilja Kubyškin a Nikolaj Komličenko si vyřizují vízum, kvůli vyloučení v předchozím zápase chybí Radim Breite a zdravotní potíže mají Martin Latka, Jan Sýkora, Petr Ševčík a Ondřej Karafiát. Nastoupit stále nemůže kapitán rekonvalescent Lukáš Pokorný, který s týmem sice odletěl, ale ve Florencii určitě hrát nebude.

"Lukáš spíš letí s týmem, aby se s ním připravoval a byl pod dohledem kondičního trenéra a fyzioterapeuta. Do zápasu to ještě není. Přiznám se, že jsme měli v hlavách, že bychom ho v tomhle zápase a hlavně v neděli se Spartou použili. Že se doba léčení prodloužila, to je pro nás trochu komplikace," připustil Trpišovský.

Liberec vstoupí do utkání v roli jasného outsidera. Po třech zápasech skupiny má na posledním místě jediný bod, naopak Fiorentina je se sedmi body první. Slovan by tak potřeboval k oživení postupových šancí bodovat.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec odletěl do Itálie, čeká ho Fiorentina

"Někdy někam jedete, jste úplně ready, máte všechny hráče zdravé, a úplně to nedopadne. My jsme vloni v podobné situaci letěli do Marseille, nebyli jsme na tom dobře zdravotně, prohráli jsme první utkání doma s Bragou, a přesto jsme s obrovskou dávkou štěstí v Marseille vyhráli. Po dlouhé době od nás nikdo nic nečeká, a to by tomuhle týmu mohlo vyhovovat," mínil Trpišovský.

V historické metropoli Toskánska byly v minulých dnech několikrát cítit záchvěvy ze série zemětřesení ve střední Itálii. Kouč Trpišovský ani hráči strach nemají. "Doufám, že už je to za námi. S námi už se snad třást nic nebude a budeme se koncentrovat jen na zápas. Zemětřesení tam budeme chtít způsobit my. Kdybychom vyhráli, tak to všichni ucítí," řekl stoper David Hovorka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články