Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Coufal: Když si dáme tři góly sami, v Evropské lize vyhrávat nemůžeme

Liberec - Proti Fiorentině byl Liberec outsiderem, italský celek však překvapil aktivní hrou a vytvořili si velký tlak. Výhru však nakonec neslavili, v obraně totiž domácí udělali tři velké hrubky a soupeři vítězství doslova darovali. Kapitán Vladimír Coufal označil prohru 1:3 za krutou i poučnou.

Vladimír Coufal
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Myslím, že jsme Fiorentinu zatlačili tak, jak nikdo nečekal. Druhý poločas tu hrála jako Soluň, jen odkopávala balony. Bohužel si dáme tři góly sami a s tím v Evropské lize vyhrát nemůžeme," řekl novinářům Coufal.

Liberec po pauze prohrával 0:2, po změně stran ale snížil Petr Ševčík a Slovan sahal po vyrovnání. "O přestávce jsme se domluvili s trenérem, že je zkusíme honit po celém hřišti jeden na jednoho. To se nám, myslím, trochu povedlo, zaskočili jsme je tím presinkem a vytvořili jsme si poměrně velký tlak, který vedl ke snižujícímu gólu. Bohužel pak laxně přijdeme o balon u lajny a takoví velcí hráči to umí potrestat," konstatoval Coufal.

Jeho celek prakticky všechny tři branky nabídl italskému favoritovi sám. "Každý někdy udělá chybu, dneska si to bohužel vybrali asi dva, tři hráči, což je veliká smůla a velká škoda," litoval čtyřiadvacetiletý pravý obránce.

Liberec má po polovině skupiny jen bod a na postupovou příčku ztrácí tři body. Příště hraje na hřišti vedoucí Fiorentiny. "Dokud neskončí skupina, pořád naděje je. Všichni umí počítat a víme, že je to velice špatné. Zkusíme překvapit Fiorentinu u nich, venku hrajeme možná líp než doma. Pak máme doma Karabach a venku Soluň. Uvidíme, pořád jsme ve hře," dodal Coufal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slovan Liberec - Fiorentina
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články