Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Zápas bez šancí i gólů. Plzeň si veze z Vídně bod

Vídeň – Viktoria Plzeň si připsala v Evropské lize druhý bod. Po výsledku 1:1 s AS Řím tentokráte uhráli Západočeši bezbrankovou remízu na hřišti Austrie Vídeň. Rozhodčí domácím kvůli ofsajdu neuznali dva góly. Viktoria prodloužila sérii bez výhry v evropských pohárech na 11 zápasů a v tabulce skupiny E je třetí. Další utkání odehraje český mistr 20. října na svém stadionu proti rumunské Astře Giurgiu. Náš web sledoval utkání prostřednictvím on-line textové reportáže.

Austria Vídeň - Viktoria Plzeň
zdroj: Reuters

Plzeňský trenér Roman Pivarník udělal v základní sestavě jedinou změnu od sobotního ligového utkání v Teplicích, když Poznar v útoku nahradil Ďuriše. Na straně Austrie dostal poprvé v sezoně šanci český stoper Patrizio Stronati.

Diváci viděli na stadionu Ernsta Happela minimum šancí. Rozhodly dva momenty. Ve 20. minutě Grünwald z přetaženého centru prostřelil Kozáčika, ale v těsném ofsajdu se ocitl dobíhající Kayode. V 64. minutě rozhodčí Austrii neuznali po sporném ofsajdovém postavení druhý gól, který po samostatném úniku vstřelil opět nigerijský kanonýr.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Austria Vídeň - Viktoria Plzeň

Více starostí o výsledek měli hosté. Kozáčik vyrazil ještě v prvním poločase nepříjemnou střelu Pirese a chytil i pokus Grünwalda. Plzeňští hráči se z tlaku Austrie vymanili, jenže sami se do zakončení nedostali.

To se povedlo až na začátku druhé půle Kacemu, který však mířil mimo. Rakouský tým zahrozil po standardní situaci nepřesnou hlavičkou Filipovice.

Plzeň se dostávala do zakončení velmi složitě. Poznar z rohu hlavičkoval do náruče připraveného brankáře Almera.

V závěru měli domácí tlak a viktoriáni je před šestnáctou museli zastavovat i za cenu žlutých karet. Grünwald však ani jeden přímý kop nevyužil. "Škoda, že jsme v závěru zbytečnými fauly pustili soupeře do standardních situací, které má Austria velmi silné. Jsem rád, že jsme je dokázali ustát. Je to bod zvenku, takže jsme s ním spokojeni podle toho, jak se zápas vyvíjel," zhodnotil zápas trenér Plzně Roman Pivarník.

"Do zápasu jsme dobře vstoupili, začali jsme dobře kombinačně, byli jsme silní na míči, který jsme se snažili držet. Pak jsme začali dělat hodně nevynucených chyb, ztráceli jsme balony, i když jsme pod tlakem nebyli. Bakoš nahrál zpátky, Hořava hlavičkuje k soupeři. Zbytečně jsme dostali Austrii do hry. To je pro mě trošku nepochopitelné. Střídali jsme si se soupeřem pasáže, kdy jsme byli silnější na balonu, nijak zvlášť jsme se do šancí navzájem nepouštěli," dodal k průběhu zápasu plzeňský trenér.

"Dalo se tu vyhrát, ale i prohrát. Uvidí se až na konci, jestli to k něčemu bylo. Samozřejmě jsme chtěli uspět, ale soupeř měl svoji kvalitu i šance. Jdeme dál," sdělil své pocity také útočník Marek Bakoš.

Do utkání na straně domácích zasáhl také český obránce Patrizio Stronachi, který se běžně do základní sestavy Austrie nedostává. Patrizio Stronati. "Trenér si mě vzal stranou a řekl, že budu na sto procent hrát, ať se připravím. Řekl mi i nějaké taktické pokyny. Byl jsem víc namotivovaný, protože je to český tým, o to víc jsem si chtěl zahrát. Týmově jsme do toho šli naplno a všichni odevzdali maximum. To, že se nám nepodařilo vstřelit gól, se asi neusmálo štěstí. Já třeba od té 70. minuty cítil, že jsem trochu slabší, protože nemám takovou herní praxi a vytížení."  

Austria Vídeň - Viktoria Plzeň 0:0

Rozhodčí: Beaton - Chambers, Potter - Clancy, Robertson (všichni Skot.). ŽK: Filipovic, Serbest - Limberský, Matějů, Hejda, Kace, Krmenčík. Diváci: 16 509.

Austria: Almer - Larsen, Stronati, Filipovic, Martschinko - Serbest, Holzhauser - Venuto (79. Tajouri-Shradi), Grünwald, Pires - Kayode (85. Friesenbichler). Trenér: Fink.

Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Petržela (58. Kopic), Kace (90.+1 Hromada), Hořava, Zeman - Poznar, Bakoš (66. Krmenčík). Trenér: Pivarník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články