Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Sparta jasně přehrála slovutný Inter Milán a po zásluze slaví vítězství 3:1

Praha – Sparta pod vedením dočasného trenéra Davida Holoubka nastoupila proti vysoce favorizovanému Interu Milán s několika mladíky v sestavě a italský velkoklub od prvních minut přehrávala. Už v prvním poločase zajistil Letenským dvoubrankové vedení Václav Kadlec a další góly mohli Sparťané přidat z několika velkých šancí v úvodu druhé půle. Nakonec padlo na každé straně po jednom gólu, Sparta po srdnatém výkonu porazila slovutný Inter 3:1 a připsala si cenné tři body do tabulky.

Obrovská sparťanská radost po brance Maria Holka
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Spartě proti italskému favoritovi výborně vyšla taktika, svého soupeře po většinu utkání přehrávala. "Aniž bych se chtěl chválit, tak se nám docela povedla. Chtěli jsme hrát z bloku od půlky a být pasivní a zachytávat míče na střední záložníky a pak jít rychle dopředu." řekl  kouč Holoubek.

Přípravu na zápas ocenili i jeho svěřenci. "Měli jsme dobrou taktiku a pokyny jsme plnili na sto procent. Chtěli jsme je nechat trochu hrát a pak sami udeřit z brejků. Viděli jsme, jak s Interem hrál Hapoel, a chtěli jsme to zopakovat," podpořil slova trenéra Václav Kadlec. "Soupeře jsme téměř k ničemu nepustili," přisadil si Mario Holek.

Teprve šestatřicetiletý Holoubek, který nahradil v pondělí odvolaného Zdeňka Ščasného a proti Interu zažíval premiéru v dospělém fotbale, sáhl k několika překvapivým změnám v sestavě. V základu se po delší pauze objevili Aleš Čermák s Danielem Holzerem a na lavičce byli hned tři dorostenci. Ani mezi náhradníky opět nebyl záložník Tomáš Rosický. 

Sparta začala aktivně a v sedmé minutě už vedla. Václav Kadlec nejprve v dobré pozici neskóroval, ale nedlouho poté se po rychlé kombinaci prosadil přesnou střelou k tyči. V 25. minutě se stejný hráč trefil podruhé. Výrazně mu k tomu pomohla obrana Interu, která při standardní situaci naprosto amatérsky zaspala a Kadlec se ocitl zcela sám před brankářem Samirem Handanovičem a neměl problém zakončit.

Do druhé půle vstoupila Sparta velkým tlakem, Inter naprosto přehrávala a nebyla daleko od třetího gólu. Čermák ale netrefil prázdnou branku a vzápětí v ještě lepší pozici selhal Holzer. Pak mohl hattrick završit Kadlec, ale po náběhu za obranu z úhlu mířil nad.

Zahozené šance se Spartě vymstily v 71. minutě, kdy zničehonic snížil Rodrigo Palacio. Naděje na obrat ale hostům nevydržely dlouho. Nejprve byl v 75. minutě vyloučen po druhé kartě Ranocchia a vzápětí přidal hlavou po přímém kopu třetí gól Holek.

"Po těch zápasech, které se nepovedly, nyní doufáme, že se tímhle odpíchneme k lepším výkonům. Je to dobré pro naši psychiku," řekl Holek. "Jednoznačně nejlepší výkon v sezoně. Moc dobrých výkonů totiž ani nebylo. V neděli jsme zažívali peklo a dnes tohle," zhodnotil jasný průběh nečekaného vítězství kapitán Bořek Dočkal. 

Letenští si tak po úvodní prohře 0:3 se Southamptonem připsali první body v soutěži, Inter naopak navázal na nečekanou prohru s Hapoelem Beer Ševa. V dalším kole se Sparta představí 20. října v Izraeli.

Sparta Praha - Inter Milán 3:1 (2:0) Branky: 7. a 25. V. Kadlec, 76. Holek - 71. Palacio. Rozhodčí: Dias - Tavares, Soares (všichni Portug.). ŽK: Frýdek, Juliš, V. Kadlec, Pulkrab - Ranocchia. ČK: 75. Ranocchia. Diváci: 14.651.

Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, Holek, Michal Kadlec (73. Pulkrab) - Čermák (87. Lafata), Frýdek (66. Juliš), Dočkal, Sáček, Holzer - V. Kadlec. Trenér: Holoubek.

Inter: Handanovič - D'Ambrosio (56. Ansaldi), Ranocchia, Murillo, Miangue - Gnoukouri (70. Icardi), Banega, Melo - Candreva (63. Perišič), Palacio, Éder. Trenér: De Boer. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články