Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Plzeň se s AS Řím rozešla smírně, Bakoš vystřelil bod

Plzeň - Fotbalisté Plzně vstoupili do základní skupiny E Evropské ligy domácí remízou 1:1 s favorizovaným AS Řím. Už ve čtvrté minutě otevřel skóre z penalty hostující Diego Perotti, za sedm minut odpověděl Marek Bakoš. Český šampion prodloužil čekání na výhru v evropských pohárech už na deset zápasů. Svěřenci Romana Pivarníka sehrají další duel v EL za 14 dní ve Vídni s Austrií.

Utkání Viktoria Plzeň - AS Řím
zdroj: ČTK

Plzeň nastoupila s brankářem Petrem Bolkem, který nahradil zraněnou jedničku Kozáčika. Debut v základní sestavě si odbyli záložníci Zeman a Albánec Kace. Pouze mezi náhradníky italského týmu začali kapitán Totti či bývalý útočník Teplic Džeko.

Viktoria měla po trestu UEFA uzavřenou část hlediště za výtržnosti fanoušků včetně projevů rasismu v posledním domácím utkání 4. předkola Ligy mistrů s Razgradem. V kotli tak zůstalo prázdných 910 míst.

Plzni hodně nevyšel úvod. Rozhodčí za souboj Matějů s El Shaarawym nařídil pokutový kop, který ve čtvrté minutě chladnokrevně proměnil Perotti.

Dalekonosnou střelu Kaceho si ještě pohlídal hostující gólman Alisson, v 11. minutě už ale Plzeň vyrovnala. Zeman přesným centrem z levé strany našel Bakoše a slovenský útočník se trefil hlavou k tyči.

Západočeši měli převahu a favorita od druhé branky zachránil Alisson, který výborným zákrokem vytáhl hlavičku Ďuriše po standardní situaci. Římský tým po půlhodině hry přidal a hned mohl skórovat, ale Nainggolanovu střelu po El Shaarawyho akci zastavila tyčka.

Do druhé půle nastoupil Džeko a hned se dostal do zakončení, ale po nechtěném přiťuknutí od Hubníka hlavičkoval nepřesně. Bosenský útočník za chvíli přebral El Shaarawyho přesný pas za obranu, ale Bolek mu na poslední chvíli míč vyrazil. Paredesova rána pak proletěla kousek nad plzeňskou brankou.

Po pasáži bez velkých příležitostí deset minut před koncem zahrozili Viktoriáni. Na Petrželův centr v šestnáctce těsně nedosáhl Bakoš, dorážející Krmenčík z těžké pozice netrefil branku. V nastaveném čase ještě Petrželovu tvrdou ránu vytáhl nad břevno Alisson. Plzeň tak doma v této sezoně vyhrála jediný z šesti soutěžních zápasů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Viktoria Plzeň - AS Řím

Viktoria Plzeň - AS Řím 1:1 (1:1)

Branky: 11. Bakoš - 4. Perotti z pen. Rozhodčí: Buquet - Debart, Cano - Chapron, Delerue (všichni Fr.). ŽK: Matějů, Ďuriš, Hořava, Limberský, Bakoš - Manolas, Juan Jesus, Paredes. Diváci: 10 326.

Plzeň: Bolek - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Kopic, Kace, Hořava, Zeman (72. Petržela) - Ďuriš (77. Krmenčík), Bakoš (84. Poznar). Trenér: Pivarník.

Řím: Alisson - Bruno Peres, Manolas, Fazio, Juan Jesus - Nainggolan, Paredes, Gerson (46. Džeko) - Iturbe (71. Florenzi), Perotti, El Shaarawy (72. Totti). Trenér: Spalletti.

Roman Pivarník (trenér Plzně): "Nastoupili jsme aktivně, ale zase se soupeř dostane lehko do vedení. Pak samozřejmě není jednoduché zápasy s tak kvalitními soupeři otáčet. Vyrovnali jsme se s tím a dokázali dát pěkný gól. Byl to zápas, který jsme očekávali. Mužstvo Říma je samozřejmě vyspělé. Snažili se hrát za obranu, což jsme se snažili hlídat. Byli silní v kombinaci, ale my jsme s nimi dokázali držet krok, dobře hrát v bloku, kombinovat a vytvořit si i určité šance. Musím hráčům za výkon poděkovat. Je škoda, že jsme ten zápas nedokázali vyhrát, ale remízu bereme."

Luciano Spalletti (trenér Říma): "Hráli jsme docela dobře, sice jsme na to šli pomalu, ale snažili jsme se zvýšit intenzitu hry a otočit zápas v náš prospěch. Bohužel se to nepovedlo. Hráli jsme pod naše možnosti, myslel jsem, že když změním sestavu, uvidíme něco nového a lepšího - to, co bychom měli hrát. Není to vina nějaké morálky nebo fyzičky, je to vina všech v týmu."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články