Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Liberec veze z Rakouska vítězství 2:1, utkání bylo několikrát přerušeno

Maria Enzersdorf (Rakousko) - Utkání dramatické spíše díky okolnostem mimo hrací plochu dopadlo lépe pro Liberec, který Admiru porazil na jejím hřišti 2:1 a odváží si tak povzbudivý výsledek do odvety. Zápas se musel v druhé půli třikrát přerušovat kvůli výpadkům osvětlení. Poprvé se na stadionu ve městě Maria Enzersdorf u Vídně nehrálo od 56. minuty více než půlhodinu, podruhé necelých devět minut, nakonec ještě i po uplynutí 90 minut. Mezitím srazil domácí Toni Vastic Jana Navrátila a byl vyloučen.

Utkání Admira Mödling - Slovan Liberec
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Liberec jako jediný z pěti českých pohárových zástupců dokázal evropské scéně v tomto týdnu zvítězit. Odveta je na programu příští středu na severu Čech.

Liberecký trenér Trpišovský postavil mezi tyče čerstvou posilu slovenského brankáře Dúbravku, který se k týmu připojil teprve ve čtvrtek. Naopak nejzvučnější letní akvizice útočník Baroš začal jen na lavičce a na hrotu nastoupil další nový hráč Komličenko.

Slovan začal svůj první soutěžní zápas sezony aktivně a hned v úvodu Ševčíkovu střelu v poslední chvíli zblokoval obránce. V sedmé minutě ale ze své první akce udeřila Admira. Knasmüllner se zbavil obou hostujících stoperů a přízemní střelou ke vzdálenější tyči rozjásal necelé dvě tisícovky domácích fanoušků.

Liberec ale rychle odpověděl. V jedenácté minutě se od Ševčíka odrazil míč před branku a Vůch parádními nůžkami překonal gólmana Admiry Kutinna.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mödling - Liberec

Na hřišti nebylo vůbec vidět, že Admira má na rozdíl od Slovanu za sebou už šest soutěžních zápasů v sezoně, navíc s bilancí pěti výher a remízy. Severočeši dobře kombinovali a ve 24. minutě mohli otočit stav. Pokorný však hlavičkoval jen do tyče a Coufal promáchl před prázdnou brankou.

Budiž světlo! A potom přišla zase tma

V přestávce musel kvůli zranění skončit hlavní sudí Özkahya a nahradil ho čtvrtý sudí Palabiyik. Problémům ale nebyl konec a v 56. minutě vypadlo na stadionu v městečku Maria Enzersdorf na předměstí Vídně osvětlení. Po 33 minutách domácí činovníci závadu opravili a znovu se začalo hrát.

Zprvu se zdálo, že pauza pomohla Admiře, ale v 69. minutě udeřilo na druhé straně. Po centru od Coufala hlavičkoval Vůch do tyče, míč se k němu odrazil zpět a liberecký záložník ho napálil do odkryté branky.

Technické potíže však pokračovaly a za tři minuty se ponořil stadion do tmy znovu. Tentokrát domácí opravili závadu rychleji a po necelých devíti minutách se mohlo hrát. Incidentům nebyl konec a v 83. minutě pro změnu vběhl na trávník neukázněný divák.

Nevídaný zápas měl vyvrcholení krátce po uplynutí 90. minuty. Světla zhasla opět a vzápětí dostal Vastic červenou kartu za inzultaci protihráče. Po pěti minutách duel znovu odstartoval opět, Liberec už výhru udržel a připravil Admiře první soutěžní porážku sezony.

Admira Wacker Mödling - Slovan Liberec 1:2 (1:1)

Branky: 7. Knasmüllner - 11. a 69. Vůch. Rozhodčí: Özkahya (46. Palabiyik) - Satman, Kan (všichni Tur.). ŽK: Toth, Vastic, Strauss - Breite. ČK: 90.+2 Vastic. Diváci: 2245. 

Admira: Kuttin - Zwierschitz, Strauss, Wostry, Ebner - Lackner, Toth (56. Spiridonovic) - Sax, Knasmüllner, Bajrami (56. Vastic) - Starkl. Trenér: Lederer.

Liberec: Dúbravka - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Breite, Folprecht - Bartl (80. Nitrianský), Ševčík, Vůch (88. Navrátil) - Komličenko (60. Baroš). Trenér: Trpišovský.

Jan Nezmar (sportovní ředitel Liberce): "Byla to divočina od začátku. Začalo to v první půli, kdy málem zkolaboval rozhodčí. V poločase ho vyměnili. Pak všechna ta možná přerušení a vůbec ten divoký závěr. I to se někdy stává. Přiznám se, že na mezinárodní úrovni jsem podobnou divočinu zažil asi před 15 lety v Tbilisi. Myslel jsem, že je to výjimečné a v civilizované Evropě se to nestane. Tak jsme viděli, že se to děje tady. Naštěstí jsme to zvládli. Udrželi jsme nervy a uhráli dobrý výsledek do odvety. Kluci byli až do posledního přerušení koncentrovaní."

Milan Baroš (útočník Liberce): "Zažil jsem výpadek světla během zápasu. Ale třikrát? To ještě ne. Bylo to takové zvláštní utkání. Pět minut hrajete, potom patnáct minut čekáte... Naštěstí jsme to ale i přes veškeré pauzy zvládli a vyhráli jsme 2:1. Snažil jsem se to okolo moc nevnímat. Diváka na hřišti jsem vidět až na poslední chvíli, u rozhodčího jsem si nevšiml, že málem zkolaboval. Museli jsme se soustředit hlavně na sebe. Jsem s klukama teprve týden, seznamuji se s nimi a poznávám nový klub. Jsem rád, že jsem si mohl nějakou chvíli zahrát. Postupně se do toho budu dostávat. V první řadě jde hlavně o týmový výsledek a postup z dvojutkání do dalšího kola. A pro to jsme udělali velmi důležitý krok. Pro ten jsme sem jeli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články