Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Španělská Marca chválí Spartu: Zasloužila si víc, ale selhala jí mířidla

Praha - Absence ve sparťanské obraně, ale také efektivita a útočník Cédric Bakambu. Hlavní fakta, které španělská média vyjmenovávají v souvislosti s odvetou čtvrtfinále Evropské ligy proti Villarrealu (2:4). Deník Marca fotbalisty z pražské Letné přesto pochválil za pasáž před rozhodujícím zvýšením na 3:0 dvěma góly v závěru prvního poločasu. "Vyrovnávací gól se zdál být blízko," napsal.

Sparťané děkují fanouškům za podporu
zdroj: ČTK

"Efektivita se obléká do žlutého. Stabilita slyší na jméno 'ponorka'," napsala Marca. Villarreal, přezdívaný "Žlutá ponorka", podle deníku prokázal, že v Evropské lize je zárukou úspěchu. Právě díky efektivitě ho dělí na cestě do finále v Basileji od cíle už jen jedna zastávka.

Marca pochválila Spartu hlavně za pasáž před rozhodujícím zvýšením na 3:0 dvěma góly v závěru prvního poločasu. "Čeští hráči si zasloužili víc, ale selhala jim mířidla. Krejčí a hlavně Dočkal nacházeli nedostatky ve žluté obraně."

Marca zároveň vyzdvihla, že španělské kluby "vládnou Evropě". Kromě Villarrealu bude totiž při losu semifinále Evropské ligy v osudí ještě Sevilla, mezi čtyřmi nejlepšími týmy Ligy mistrů jsou zase madridští rivalové Real a Atlético.

Podle El País narazila Sparta zkrátka na lepšího soupeře. "Za bezpodmínečné a vášnivé podpory fanoušků, kteří vyjadřovali vděk za evropské dobrodružství, prohráli domácí s lepším týmem. Hosté vyjádřili převahu a probudili Spartu z jejího snu," napsal.

"Vítězství Marcelinova výběru bylo výrazně pohodlnější než před týdnem, i když český tým zkorigoval rozdíl ve skóre," napsal španělský deník Sport. "O postupu bylo rozhodnuto, ale Spartě se podařilo probrat z K.O., aby dvakrát překvapila brankáře Aréolu," píše.

Villarreal stejně jako v prvním utkání skóroval už v první pětiminutovce, takže nervy, kterých se bál kouč Marcelino, brzy skončily, konstatoval El Mundo. "Vše, co se Villarrealu nepovedlo v prvním duelu, si schoval do odvety," uvedl.

"Kvůli absencím Holka, Costy a Brabce musel trenér Zdeněk Ščasný experimentovat. Odstavil sestavu se třemi stopery a záložníky z prvního duelu Konatého a Frýdka musel zaparkovat do obrany," napsal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články