Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Plzeň sahala po výhře, Villarreal srovnal v nastavení

Plzeň - Fotbalisté Plzně měli vítězství nad Villarrealem nadosah, ale nakonec se rozloučili s Evropskou ligou remízou 3:3. Ve Štruncových sadech otevřel skóre z penalty Kolář, před pauzou srovnal Bakambu. Ve druhém poločase poslal hosty do vedení Dos Santos, na jehož gól odpověděl Kovařík. V poslední minutě sice skóroval Hořava, ale bod zajistil španělskému favoritovi ve čtvrté minutě nastavení kapitán Bruno. Český mistr, který už byl bez šance na postup, zakončil skupinu E na třetím místě se čtyřmi body.

Plzeňští fanoušci
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

"Možná před zápasem bych ten výsledek bral, ale po tom průběhu a závěru jsem trošku zklamaný. Ale kluky bych chtěl pochválit, zápas odpracovali, škoda, že to nedotáhli do vítězného konce," řekl trenér Viktorie Karel Krejčí.

V plzeňské brance dostal Bolek přednost před Kozáčikem, v záloze Kučera nahradil zraněného Hrošovského a v útoku nastoupil Holenda místo nemocného Ďuriše. Domácí začali výborně. V pokutovém území zahrál Jokič rukou a pokutový kop v osmé minutě proměnil Kolář, který poslal gólmana Barbosu na opačnou stranu.

Villarreal, který doma porazil Plzeň 1:0, mohl odpovědět po standardní situaci, ale Brunovu střelu si pohlídal Bolek. Ve 31. minutě po průniku Bakambua zakončoval Soldado z voleje nad břevno. Pět minut před pauzou už hosté ve velké mlze vyrovnali. Bakambu si nejprve přehodil stopera Baránka, pak udělal kličku Bolkovi a snadno zakončil do odkryté branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň - Villarreal

"Měli jsme slušný vstup do utkání, šli jsme do vedení, ale pak se samozřejmě projevila kvalita Villarrealu. V polovině prvního poločasu nás dostali pod tlak a výsledek byl ten, že jsme z takové nenápadné akce po chybě dostali gól na 1:1 a poločas jsme dohráli trochu v křeči," uvedl Krejčí.

Konžský útočník Bakambu běžel na začátku druhého poločasu podruhé sám na Bolka, jenž tentokrát jeho ránu dobře vyrazil. V 62. minutě španělský tým vývoj zápasu otočil, když se střídající Dos Santos z velkého úhlu nečekaně trefil na vzdálenější tyč.

Plzeň ale už za tři minuty odpověděla. Kopic z pravé strany odcentroval a Kovařík si mezi obránci našel místo k umístěné hlavičce. Vzápětí se míč znovu odrazil k volnému Kovaříkovi, jehož rána ale tentokrát k brance neprošla. Nadějný domácí brejk jeden na jednoho pak zkazil nepřesnou přihrávkou Kopic.

Utkání nabídlo dramatický závěr

V poslední minutě sice krásnou střelou přiblížil Plzni vítězství Hořava, jenže po chybě v defenzivě vyrovnal v nastavení Bruno. "Už jsme věděli, že běží nastavení a vedeme. Hodně jsme se zatáhli a čekali na konec. Villarreal má takovou kvalitu, že když si tu šanci vytvoří, většinou ji promění," prohlásil Kolář.

Západočeši tak ve 23. soutěžním utkání pod trenérem Karlem Krejčím poprvé remizovali. Villarreal obsadil ve skupině druhé postupové místo za Rapidem Vídeň.

Viktoria Plzeň - Villarreal CF 3:3 (1:1)

Branky: 8. Kolář z pen., 65. Kovařík, 90. Hořava - 40. Bakambu, 62. Dos Santos, 90.+4 Bruno. Rozhodčí: Chapron - Cano, Debart (všichni Fr.). ŽK: Matějů, Kopic, Kučera, Mahmutovič - Jokič. Diváci: 10 071.

Karel Krejčí (trenér Plzně): "Mrzí mě ten závěr, kdy jsme to nezvládli, nechali jsme je v 94. minutě vyrovnat, místo abychom to dohráli někde u praporku. Možná před zápasem bych ten výsledek bral, ale po tom průběhu a závěru jsem trošku zklamaný. Ale kluky bych chtěl pochválit, zápas odpracovali, škoda, že to nedotáhli do vítězného konce."

Marcelino (trenér Villarrealu): "V prvním poločase byla Viktoria lepší, ve druhém poločase jsme zjednodušili hru a byli jsme lepší my. Soupeř využil naše dvě chyby a dostali jsme góly. Celkově jsme ale měli víc šancí my."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články