Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Válka na podmáčeném trávníku? Liberec bude dobývat obranu Hajduku

Liberec – Slovan Liberec se chystá na souboj s Hajdukem Split i jeho horkokrevnými fanoušky. Policie zápas vyhodnotila jako vysoce rizikový, neboť fanoušci Hajduku nemají nejlepší pověst. Na utkání jich dorazí asi osm stovek. Trenér libereckých fotbalistů Jindřich Trpišovský se však nejvíce obává kvality trávníku na stadionu U Nisy. Kvůli vytrvalému dešti posledních dní je totiž silně podmáčen a mohl by tak komplikovat dobývání obrany chorvatského týmu.

"Hajduk přijel s tím, že bude chtít udržet čisté konto a vyčkávat na rychlé protiútoky. Dlouhodobá ofenziva a tvorba tlaku zbude na nás a samozřejmě v čím horší kvalitě trávník bude, tím to bude komplikovanější," řekl Trpišovský.

Podobně to vidí i kapitán Liberce David Pavelka. "Bedlivě jsme je sledovali a při venkovních zápasech bývají velmi pasivní, čehož budeme chtít využít. Proto doufám, že se stav trávníku ještě nezhorší a že budeme moci praktikovat naši hru, protože jinak to bohužel bude spíše válka, což by mohlo vyhovovat jim," doplnil trenéra kapitán týmu.

Liberec si potřebuje doma vytvořit dobrou pozici do odvety, kde ho čeká bouřlivá atmosféra. "Chceme hrát naši hru, na kterou jsme zvyklí, a víme, že domácí utkání je velmi důležité. Budeme rádi za jakékoliv vítězství, nejlepší by samozřejmě bylo neobdržet gól," řekl Trpišovský, který se ale venkovní odvety neobává.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalový reportér Zlámal: Pro fanoušky Hajduku je Česko posvátná země

"Naopak myslím, že duel ve Splitu nám bude vyhovovat, protože hrajeme na hřištích soupeřů dobře. Pokud si vytvoříme dobrou pozici, bude Hajduk pod tlakem, kvůli ofenzivě pootevře okénka v defenzivě, s níž mají při rychlých přečísleních nemalé problémy," prohlásil Trpišovský.

Pozor na zabezpečenou obranu, individuální dovednosti a brejky

Zatímco proti Kirjatu Šmona měl trochu problém sehnat dostatečné množství informací, na Hajduk je prý dokonale připravený. "Připravujeme se pečlivě a svědomitě, tentokráte máme navíc k dispozici velké množství informací o protivníkovi, což nám pomůže lépe přečíst jejich sestavu. Víme také, že obrovský rozdíl předvádějí v pojetí hry na domácím a soupeřově hřišti. Pokud nastupují mimo své prostředí, staví svoji hru na vysokém bloku 4-1-4-1 s hodně zabezpečenou obranou, což výrazně souvisí s typologií hráčů, které v týmu mají," popsal Trpišovský.

Své hráče ale upozorňuje na silné individuální schopnosti ofenzivních hráčů soupeře. "Musíme si dávat pozor na jejich útočnou sílu a technickou vyspělost. Nepříjemní budou v soubojích jeden na jednoho a v brejkových příležitostech. Na druhou stranu víme, že mají slabiny v defenzivě, čehož budeme chtít jednoznačně využít," dodal liberecký kouč.

K dispozici by už měl mít kompletní kádr, když hráči zažehnali žaludeční potíže, kvůli kterým se v neděli proti Jablonci rozpadla záložní řada. "Mimo hru bylo zhruba šest hráčů, nejvíce to odnesl David Pavelka, ale už i ten trénoval, tudíž doufám, že jakékoliv zdravotní potíže byly překonány," věří Trpišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články