Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sparťané los příliš neřešili, Thun budou teprve poznávat

Praha – Před losem jako po něm. Sparta má jediný cíl: postoupit do základní skupiny Evropské ligy. Soupeře si hráči nevybírali. V play-off si nakonec zahrají se švýcarským Thunem, podle obránce Lukáše Marečka je jedno, kdo proti letenskému celku bude stát. Výhodou by podle něj mohla být odveta v domácím prostředí.

Sparťanská radost
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Přiznám se, že soupeře vůbec neznám. Necháme to na trenérech, kteří nám zajistí informace, určitě pojedou Thun sledovat a pečlivě se na ně připravíme," uvedl Mareček. "Jediným naším cílem je postup do základní skupiny, takže se nesmíme ohlížet na to, kdo proti nám stojí," dodal.

Sparta ve středu nezvládla odvetu 3. předkola Ligy mistrů, když nad CSKA Moskva vedla 2:0, ale nakonec po prohře 2:3 a remíze 2:2 z úvodního duelu vypadla. Thun do play-off Evropské ligy prošel po dvou remízách s Vaduzem. "Nemá cenu se ohlížet na to, jaké zápasy jsme odehráli nebo jak se dařilo švýcarskému mužstvu," podotkl další zadák Costa.

"Je samozřejmě škoda, že jsme nebyli v rámci losování o hodinu dříve, ale teď už se musíme soustředit jen na zápasy, které nás čekají, a nedívat se dozadu," přidal Mareček, který prý žádného soupeře pro předkolo vybraného neměl. "Bylo mi to úplně jedno," prohlásil.

Sparta se s Thunem už v minulosti dvakrát utkala v Lize mistrů. V roce 2005 s největším outsiderem skupiny prohrála 0:1 a remizovala 0:0. Tento bezbrankový výsledek je pro letenský celek shodou okolností také posledním zápasem v Lize mistrů. V prvním utkání ji vedl současný sportovní ředitel Jaroslav Hřebík.

Tentokrát Sparta začne dvojzápas s Thunem ve Švýcarsku (20. srpna), odveta se uskuteční o týden později na Letné. "Jsem rád, že začínáme na hřišti soupeře, mohla by to být výhoda," řekl Mareček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta si to o EL rozdá s Thunem, postup je základním cílem sezony
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články