Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Vojvodina je nevyzpytatelná a nečitelná, zní z Plzně

Plzeň - Soupeř pro play-off Evropské ligy je trochu nevyzpytatelný, vnímají fotbalisté Plzně. O postu od základní skupiny se utkají se srbskou Vojvodinou Novi Sad. Za varování berou zejména to, že Vojvodina vyhrála ve 3. předkole 4:0 na hřišti Sampdorie Janov.

"Vojvodina vyřadila Sampdorii Janov, takže určitě bude nepříjemná. Sám jsem na ně zvědavý," řekl útočník Michal Ďuriš. "Jsou trochu nevyzpytatelní a nečitelní. Nevím, co si o nich myslet. Na Sampdorii vyhráli 4:0, doma zas 0:2 prohráli. Uvidíme, až se s nimi blíže seznámíme," dodal záložník Jan Kopic.

Oba se však shodnou zejména na tom, že Srbsko rovná se fanatičtí fanoušci. "Fanoušci budou určitě v dobrém slova smyslu blázni, což je pro fotbal jen dobře a úrovni hry to pomůže," mínil Ďuriš. "Dostali jsme Srby, takže určitě budou mít bouřlivé fanoušky," souhlasil Kopic.

Přání nevyšlo, s Žilinou se hrát nebude

V plzeňské kabině před losem panovala shoda, že nejlepší by bylo dostat Žilinu. "Shodli jsme se, že by to bylo nejlepší kvůli tomu, že je to blízko a nebylo by náročné cestování. Ale dopadlo to takhle, tak si s tím musíme poradit," řekl Kopic. To Ďuriš byl jako Slovák jedním z mála hráčů v kabině, který Žilinu nechtěl. "Jinak mi to bylo jedno," dodal.

Hráči Plzně příliš neřeší ani to, že boj s Vojvodinou začnou 20. srpna doma a soupeř tak bude mít v odvetě výhodu bouřlivého domácího prostředí. "Až na konci se ukáže, pro koho to bude výhoda. Teď jsme si přivezli dobrý výsledek z Tel Avivu a nakonec to výhoda nebyla," připomněl Ďuriš vyřazení s Maccabi Tel Aviv v 3. předkole Ligy mistrů. "Také jsem si myslel, že hrát nejdřív venku je výhoda, ale teď se nám to nevyplatilo. Tak uvidíme," přitakal Kopic.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň vyzve v boji o EL Vojvodina, která ohromila vyřazením Sampdorie

Vojvodina Novi Sad je tradiční srbský klub, který už během éry bývalé Jugoslávie zůstával ve stínu bělehradských Crvené Zvezdy a Partizanu. V samostatné srbské lize byla Vojvodina nejlépe druhá v roce 2009, letos i loni, kdy poprvé získala domácí pohár, skončila čtvrtá. V klubu, jemuž se přezdívá Stará dáma, Tulipány či Červenobílí, po první světové válce krátce působil i československý reprezentant Josef Čapek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články