Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Hlavně zlepšit produktivitu, zní z Jablonce před odvetou v Kodani

Praha – Jablonec se pokusí v Kodani dohnat ztrátu z prvního zápasu 3. předkola Evropské ligy. Doma Severočeši podlehli 0:1 a navíc se budou muset obejít bez brejkově nadaného hráče Stanislava Tecla. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web od 19:35.

Je nám líto, video expirovalo.
Jablonecké mrzí pro odvetu neúčast brejkového Tecla

Jablonečtí se chtějí vyvarovat zahazování šancí, což je v úvodním zápase stálo lepší výsledek. Pro postup musejí v Kodani alespoň dvakrát skórovat. "Co nás sráželo, byla hlavně produktivita, protože šance jsme si vytvořili. Chtělo by to dát co nejdříve první gól," uvedl záložník Martin Pospíšil.

Pospíšil optimističtější svého klubového šéfa

Miroslav Pelta odhadl postupové šance na 20 ku 80. Pospíšil je však větším optimistou. "To nám teda moc nevěří. Já osobně nám věřím víc, řekl bych, že je to tak 50 na 50. Myslím, že 0:1 není tak strašný výsledek. Hlavně v první půli doma jsme si ukázali, že s nimi můžeme hrát. Z toho důvodu nám osobně věřím docela hodně a věřím, že postoupíme," prohlásil Pospíšil.

Útočná síla Severočechů je ale oslabena. Tým odcestoval bez Stanislava Tecla, který dostal v prvním duelu červenou kartu. "Je to škoda. Zrovna Standa je brejkový hráč, do tohoto zápasu by se hodil. Věřím ale tomu, že máme další hráče, kteří mají podobné schopnosti," prohlásil trenér Jaroslav Šilhavý.

Kodaň toho sice kromě parádního gólu v Jablonci moc nepředvedla, ovšem dá se očekávat, že doma bude nebezpečnější. Dánský vicemistr vyhrál všech pět soutěžních duelů nové sezony a doma naposledy prohrál loni v prosinci, kdy ve skupině Evropské ligy podlehl vysoko 1:5 FC Turín. Jablonečtí se ovšem nevzdávají. "Nálada je dobrá a bojovná. Pro postup uděláme všechno," uvedl jablonecký gólman Vlastimil Hrubý.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články