Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vlhko, vedro a inkasovaný gól – Liberec si nic nepřipouští a chce postoupit

Praha – Fotbalisté Liberce ráno odletěli vstříc odvetě 3. předkola Evropské ligy do Izraele. Tam budou zítra hájit proti Hapoelu Kirjat Šmona jednogólový náskok z domácího utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec vyrazil do Izraele hájit jednobrankovou výhru

Nebýt inkasovaného gólu v posledních minutách prvního zápasu, odjíždělo by se Liberci lehčeji. "Pokud by to pro nás bylo 2:0, bylo by to veselejší, ale musíme to brát, jak to je. Pokud to zvládneme a postoupíme, už se o tom bavit nebudeme," podotkl trenér Liberce Jindřich Trpišovský.

Atmosféru v Izraeli dobře zná Ondřej Švejdík. V listopadu 2012 tam hrál s pražskou Spartou venkovní zápas Evropské ligy proti Hapoelu (1:1) před hrstkou diváků a podobně komorní atmosféru předpokládá i tentokráte. "Tehdy tam bylo míň fanoušků Šmony než našich. Jestli to bude výhoda? Těžko říct. Bude to mít takovou komorní atmosféru bez diváků, možná něco jako takový trénink. Jde o to se nahecovat, namotivovat a zvládnout to," řekl Švejdík.

Kirjat Šmona kvůli nevyhovujícímu stadionu musí hrát evropské poháry jinde. Zatímco v sezoně 2012/13 vzal zavděk stadionem v Haifě, nyní pro domácí zápasy zvolil Netanju. "Myslím, že to bude lepší než minule se Spartou. To hráli na opravdu malém stadionu v Haifě. Teď ten stadion bude větší, fotbalovější a myslím, že nám to může vyhovovat," uvedl Švejdík. "Oni prakticky taky nebudou hrát na svém stadionu. Všechno nám hraje do karet, abychom postoupili," řekl zadák, který od léta hostuje v Liberci ze Sparty.

Hapoel v evropských pohárech už dvanáctkrát za sebou nevyhrál a doma nezvítězil v posledních pěti duelech. Problémem bude spíš vedro a vysoká vlhkost vzduchu. Slovan nečeká snadná práce. "Bude to hodně podobné Estorilu. Lidí tam moc nebude. Určitě nebude dobré vlhko, ale musíme se s tím popasovat," řekl útočník Slovanu Michael Rabušic.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články