Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hübschman: Musíme se proti Kodani zlepšit v defenzivě

Jablonec - V evropských pohárech zatím nemá Jablonec na svém kontě žádný velký skalp a v dvojutkání s Kodaní je outsiderem. Jablonečtí musejí zlepšit oproti úvodnímu zápasu sezony v Příbrami defenzivu, míní kapitán Tomáš Hübschman. Tým Jaroslava Šilhavého však rozhodně nepůjde do zápasu odevzdaný. Pomoci Severočechům může i to, že v únorové přípravě dokázali porazit Kodaň 2:0.

Tomáš Hübschman
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Uděláme maximum, abychom přes Kodaň přešli. Tady jsme na začátku, ale cítím, že tým chce něco dokázat. Každý odvedeme maximum, takže jsme schopni to třeba zopakovat," uvedl Šilhavý.

Kapitán Tomáš Hübschman ale očekává, že dánský soupeř přistoupí k duelu s mnohem větším nasazením a koncentrací. "Nezlobili bychom se, kdyby to takovým výsledkem skončilo i zítra. Ale ty přípravy jsou trošku něco jiného, i když ta jejich hra je pořád stejná," podotkl kouč. "Tým Kodaně se oproti zimě změnil minimálně. Reprezentant Cornelius je zraněný, ale místo něj tam hraje stejný typ hráče," dodal. 

"Nezlobili bychom se, kdyby to takovým výsledkem skončilo i zítra," sní trenér Šilhavý. "Ale ty přípravy jsou trošku něco jiného, i když ta jejich hra je pořád stejná. Tým Kodaně se oproti zimě změnil minimálně. Reprezentant Cornelius je zraněný, ale místo něj tam hraje stejný typ hráče," dodal.

"Od zimy, co jsme s nimi hráli, se Kodaň tolik nezměnila," souhlasí Hübschman. "Herní styl určitě ne, vyměnilo se tam možná pár hráčů. Myslím, že to bude podobné tomu, co jsme hráli v Portugalsku, jen s tím rozdílem, že Kodaň bude mít mnohem větší nasazení a koncentraci, než měli tam," řekl Hübschman.

Jablonec v zimě překvapil Kodaň poté, co předtím prohrál 1:3 s Göteborgem. "Myslím, že nás podcenili. Přáli bychom si to, abychom je dostali do té situace, co jsme měli tam. Tím víc, kdyby to skončilo stejným výsledkem. Máme k soupeři respekt, hraje každý rok poháry, ale není neporazitelný. Musíme vycítit svoji šanci a udělat si tady doma takový výsledek, abychom z toho venku měli šanci postoupit," doplnil.

Jeho celek v sobotu vyhrál v Příbrami 3:2, ale s Kodaní prý bude muset podat lepší výkon hlavně v defenzivě, aby uspěl. "Jsou to dvě rozdílné soutěže, ale ten výkon by nestačil hlavně hrou dozadu. Vepředu jsme byli produktivní, ale hru dozadu musíme zkvalitnit. Takovýhle výkon, to by asi bylo málo," řekl Hübschman. "První gól byla penalta, druhý nekoncentrovanost. To by nás v pohárech a v domácím prostředí tím spíš stálo hodně," dodal.

I podle Šilhavého by bylo ideální v domácím duelu neinkasovat. "Věřím, že nám první ligový zápas v Příbrami (3:2) dodal sebevědomí pro tohle dvojutkání s Kodaní. Chceme postoupit, zítra chceme uhrát takový výsledek, abychom se v Kodani, kde to bude ještě těžší, mohli o ten postup poprat," dodal.

Informace o soupeři si Hübschman sháněl i sám. "Nějaké obrázky se dají najít samy, nejen když to ukazuje trenér. Každého hráče to zajímá nějak jinak. Někoho víc, někoho míň. Pro mě je lepší získávat informace před zápasem než v zápasech," doplnil Hübschman, který přišel do Jablonce vloni po konci angažmá v Šachtaru Doněck.

S ukrajinským klubem byl zvyklý hrát každoročně poháry, proto se na návrat do nich těší. "Je to něco navíc, poháry jsou příjemné. Mělo by přijít víc lidí, než chodí na obyčejný ligový zápas. Je to pro ně svátek a stejně to vnímám i já," uvedl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články