Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sevilla v semifinále vyhlíží obhajobu, Neapol vyzve Dněpropetrovsk

Praha - Evropská liga má před sebou první semifinálové duely. O vítězství v soutěži a jisté místo v Lize mistrů se utkají týmy, které přitom v domácích ligách pomalu ztrácejí naději na umístění zajišťující účast v nejprestižnější evropské klubové soutěži. Obhájce trofeje Sevilla narazí na Fiorentinu, Neapol zase prověři nečekaný účastník semifinále, ukrajinský Dněpropetrovsk. Do jeho kádru patří náhradní český brankář Jan Laštůvka a obránce Ondřej Mazuch, jenž se zotavuje po operaci kolena. Utkání Sevilly s Fiorentinou můžete sledovat na ČT sport a na našem webu.

Radost Gonzala Higuaína a Marka Hamšíka
zdroj: AP autor: Salvatore Laporta

Sevilla v sobotu podlehla ve španělské lize 2:3 Realu Madrid a před svým publikem prohrála poprvé po dlouhých 34 zápasech. Na solidní výkon proti "Bílému baletu" chce mužstvo Unaie Emeryho navázat v duelu s Fiorentinou.

"Nejsme favorité. Všechny týmy v semifinále mají úplně stejnou šanci. Čeká nás velmi silný soupeř. Fanoušci nám proti Realu hodně pomohli a myslím, že je budeme potřebovat i ve čtvrtek," uvedl francouzský obránce Sevilly Timothée Kolodziejczak.

Pátý celek La Ligy může jako první v historii vyhrát Evropskou ligu čtyřikrát. Fiorentina neprožívá povedené období v italské lize, kde prohrála čtyři z posledních pěti duelů a je pátá. V generálce na Sevillu však "Fialky" zabraly a zdolaly 3:1 Cesenu.

"Vítězství nad Cesenou nám určitě zvedne sebevědomí před čtvrtečním zápasem. Sevilla je těžký protivník, který organizovaně brání a umí útočit. My ale budeme hrát na výhru," řekl trenér Fiorentiny Vincenzo Montella.

Neapol ve čtvrtfinále přesvědčivě vyřadila Wolfsburg celkově 6:3 a pokračuje v nejlepší evropské sezoně od roku 1989, kdy s Diegem Maradonou ovládla tehdejší Pohár UEFA. Doma čtvrtý tým Serie A drží šňůru dvanácti pohárových utkání bez porážky. Naposled na stadionu San Paolo zvítězila v únoru 2013 Viktoria Plzeň.

"Místo ve finále evropského poháru je pro nás velmi důležité. Dněpr už ukázal svou kvalitu a potenciál, když porazil velké evropské týmy Olympiakos, Ajax a Bruggy. Na druhou stranu mám absolutní důvěru ve své hráče," konstatoval neapolský kouč Rafael Benítez, jenž v minulosti vyhrál soutěž s Valencií a Chelsea.

Dněpr má formu také v ukrajinské lize, kde je druhý o šest bodů za Dynamem Kyjev. "Jen pár lidí před sezonou věřilo, že bychom mohli dojít tak daleko. Teď jsme jen kousek od finále, takže se už na nás všichni dívají jinak. Nebojíme se nikoho, ani Neapole s její velkou sílou a špičkovými fotbalisty," upozornil záložník Valerij Fedorčuk. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články