Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Neapol stojí na prahu semifinále, obhájce Sevilla chce přejít přes Petrohrad

Praha - Evropská liga večer pozná své semifinalisty. Mezi čtyři nejlepší má nejblíže Neapol, která překvapivě rozdrtila Wolfsburg na jeho hřišti 4:1, a Itálie zde může mít hned dvojité zastoupení, pokud Fiorentina vyřadí Dynamo Kyjev. Obhájce trofeje Sevilla musí doma potvrdit dobrý výsledek z Petrohradu, kde zvítězila 2:1. Poslední semifinálový zástupce vzejde z dvojice Dněpropetrovsk - Club Bruggy. Utkání Sevilla - Zenit Petrohrad sledujte v přímém přenosu na ČT sport a na našem webu od 20:45.

Marek Hamšík
zdroj: ČTK/AP autor: Salvatore Laporta

Neapol doma v pohárech neprohrála jedenáct utkání po sobě. Naposled ji na stadionu San Paolo dokázala v únoru 2013 porazit Plzeň (3:0). Trenér Rafael Benítez přes výtečný náskok druhý celek německé ligy nepodceňuje. "K Wolfsburgu chováme maximální respekt, mají velmi kvalitní mužstvo a ve fotbale nikdy nevíte. Musíme se koncentrovat celých 90 minut, a když se nám povede dobrý zápas, máme velkou výhodu," uvedl Španěl Benítez.

Kouč Zenitu André Villas-Boas věří, že jeho svěřenci dokážou i přes těsnou úvodní porážku Sevillu vyřadit. "Je to otevřené, venkovní gól je pro nás velmi důležitý. Doufáme, že na vlastním stadionu budeme mít sílu dvojzápas otočit. Náš semifinálový sen dál žije," řekl portugalský trenér. Ruský tým doma vyhrál poslední tři pohárové duely bez inkasované branky.

Dněpropetrovsk s náhradním českým gólmanem Janem Laštůvkou a bez zraněného obránce Ondřeje Mazucha v Kyjevě přivítá Bruggy. Úvodní duel skončil 0:0 a belgický tým udržel jako jediný účastník v této sezoně Evropské ligy neporazitelnost. Na Ukrajině mohou Bruggy stanovit nový rekord soutěže jedenáctým utkáním bez porážky od začátku skupinové fáze. "Stále jsme ve hře o postup a je na nás, jestli tam dokážeme skórovat. Bude to takový pokerový zápas, protože i Dněpr bude muset vstřelit gól," uvedl kouč Brugg Michel Preud'homme.

Druhý italský zástupce Fiorentina si do domácího čtvrtfinále přivezla ze hřiště Dynama Kyjev nadějný výsledek 1:1. Mužstvo Vincenza Montelly navíc v předchozích devíti utkáních s ukrajinskými soupeři nikdy neprohrálo.

Program odvetných čtvrtfinále fotbalové Evropské ligy (začátky ve 21:05)

Zenit Petrohrad - FC Sevilla (první zápas 1:2, ČT Sport)
Dněpropetrovsk - Club Bruggy (0:0)
Fiorentina - Dynamo Kyjev (1:1)
Neapol - Wolfsburg (4:1)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články