Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Trenér Young Boys: Máme na to, abychom postoupili přes Spartu

Bern - Klubové PR oddělení označuje duel Young Boys se Spartou jako "závěrečný zápas". Trenér Bernu Uli Forte však věří, že pro jeho tým to nebude poslední vystoupení v Evropské lize a že jeho svěřenci českého mistra porazí. 

Uli Forte
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Jde o všechno, ale jsem přesvědčený, že máme na to, abychom postoupili," doufá Forte. Trenér Young Boys si je vědom síly Sparty a myslí si, že k postupu bude zapotřebí co nejlepší výkon. "Potřebujeme vyhrát nad Spartou, která patří k elitním týmům s mnoha reprezentanty a úspěchy. Pokud ale předvedeme maximální výkon, povede se nám to," vzývá své svěřence Forte.

V prvním vzájemném duelu vyhrála Sparta na začátku října doma 3:1, Forte však věří, že nyní nebude rozdíl mezi oběma celky tak výrazný. "První zápas se Spartou nás zastihl ve špatném období, kdy se nám nedařilo. Nyní jsme ale zpět a budeme chtít ukázat, že jsme silnější," prohlásil.

"Na zápas se těšíme a nemůžeme se ho dočkat. Je to vyvrcholení podzimu, zápas o všechno. Naše marketingové oddělení ho označuje jako "závěrečný zápas", ale věřím, že to bude jen podzimní derniéra, nikoli konec našeho účinkování v Evropské lize," doplnil trenér Bernu.

Své svěřence prý hodně připravoval na standardní situace Sparty. "Má je hodně silné a má hodně variant, rozehrávky nakrátko, na přední či zadní tyč. Snažili jsme se na to připravit," dodal Forte. 


Spartě stačí k postupu remíza, trenér Lavička se však nechce spoléhat na nic jiného než na výhru. Kouč je přesvědčen o tom, že právě odlišný přístup jeho mužstva by mohl vést i k nejistotě v herním pojetí.

Právě něco podobného se Spartě přihodilo i v odvetě klíčového předkola Ligy mistrů proti Malmö. Spartě tehdy stačila i porážka o jeden gól, nakonec však prohrála 0:2 a vypadla. "Samozřejmě jsme si vědomi toho, že by nás remíza posunula k postupu, ale nechceme měnit náš styl hry," ubezpečil sparťanský kouč.

Lavička si je vědom i síly Young Boys, jejichž forma se po nevýrazném startu do sezony výrazně zvedla - Bern zvítězil v posledních pěti zápasech švýcarské ligy. Výsledky ukazují, že jsou na tom nyní lépe než v říjnu. Mají za sebou šňůru úspěšných výsledků a jsou určitě v lepším rozpoložení. Šňůra jim dala sebevědomí, i hra má větší kvalitu, asi i proto, že se jejich sestava stabilizovala," řekl Lavička. "Ale i my jsme v dobrém rozpoložení, takže není důvod k přehnaným obavám," dodal. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články