Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sparta vítá Neapol. K postupu potřebuje pomoc Slovanu

Praha - Už kolo před koncem základní skupiny si fotbalisté Sparty mohou zajistit účast v play-off Evropské ligy. V zápase proti Neapoli k tomu potřebují uhrát více bodů, než se podaří Bernu v souboji se Slovanem. Utkání začne v 19:00, přímý přenos s předzápasovým studiem začíná na ČT sport a našem webu už v 18:40.

"Hrozně rádi bychom postoupili, ale čeká nás těžký zápas," řekl záložník Bořek Dočkal. "Ale potřebovali bychom pomoc od Slovanu, muselo by se prostě sejít víc věcí k našemu postupu. Takže pravděpodobnost, že by se rozhodlo už ve čtvrtek, není moc velká," dodal. Tým vedený Jozefem Chovancem totiž v dosavadním průběhu Evropské ligy prohrál všechny čtyři zápasy se skóre 0:14.

Na co se však Sparta spolehnout může, je její forma v domácím prostředí. Na Letné vyhrála všech pět zápasů v evropských pohárech v sezoně, navíc v nich nastřílela 21 branek. Neapol naopak z posledních šesti pohárových duelů venku zvítězila v jediném.

Kdo kdy postoupí?

- pokud Sparta nad Neapolí zvítězí, postoupí do play-off v případě, že Bern současně nevyhraje nad Slovanem Bratislava

- kdyby Sparta s Neapolí remizovala, projde do play-off za předpokladu, že Bern se Slovanem prohraje

- Neapoli stačí k účasti v play-off i remíza, výhra jí zajistí postup z prvního místa, jestli Neapol se Spartou prohraje, postoupí jen v případě prohry Bernu se Slovanem

První zápas ve skupině Sparta v Itálii prohrála 1:3 a podle trenéra Vítězslava Lavičky se poučila. "Ukáže se sice až ve čtvrtek, ale od té doby jsme ušli kus cesty nejen v Evropě, ale také v domácí lize. Věřím, že hráči předvedou výkon na hranici možností a budeme Neapoli důstojným soupeřem," prohlásil Lavička.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta se chystá na souboj s Neapolí

Situaci však Lavičkovu týmu komplikují zranění. Mimo hru je první brankář David Bičík, záložníci Tiémoko Konaté, Lukáš Vácha, Michal Breznaník a útočník Martin Nešpor. V generálce o víkendu proti Českým Budějovicím (4:0) se alespoň do ligové sestavy vrátil po sedmitýdenní pauze nejlepší střelec minulé sezony Josef Hušbauer.

Zajímavosti:

- Sparta v sezoně vyhrála všech 5 domácích zápasů v evropských pohárech, navíc v nich nastřílela 21 branek

- naopak Neapol vyhrála v Evropě jediné z posledních 6 utkáních na hřišti soupeře

- první zápas ve skupině vyhrála Neapol nad Spartou 3:1 a na pátý pokus se dočkala prvního vítězství nad českým klubem

- v České republice se Neapol zatím představila dvakrát a ještě nevyhrála (1 remíza, 1 prohra)

- Lafata (Sparta) patří s 5 góly mezi nejlepší střelce Evropské ligy, o vedení se dělí s Jonathanem Sorianem (Salcburk), Harrym Kanem (Tottenham) a Raulem Rusescem (Steaua Bukurešť).

Před dvěma lety trenér Neapole Rafael Benítez s Chelsea na Letné vyhrál 1:0 a také teď doufá ve vítězství, které by Neapoli zajistilo postup z prvního místa skupiny. "Jsme si vědomi své síly, přijeli jsme si jednoznačně pro postup," sebevědomě prohlásil čtyřiapadesátiletý trenér.

Za největší zbraň Sparty považuje Davida Lafatu. "O jeho síle moc dobře víme. Celý tým na něj pracuje, on z toho těží a hlavně díky němu je Sparta doma velmi silná," řekl Benítez na adresu útočníka, který se s pěti góly dělí o vedení v tabulce střelců Evropské ligy.

Předpokládané sestavy:

Sparta: Štěch - Kadeřábek, J. Brabec, Holek, Costa - Dočkal, Mareček, Matějovský, Hušbauer, L. Krejčí - Lafata

Neapol: Cabral - Ghúlam, Koulibaly, Henrique, Maggio - Inler, Gargano - De Guzmán, Hamšík, Callejón - Higuaín

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články