Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zraněný Vácha se možná vrátí do hry už proti Bernu

Praha – Záložník Lukáš Vácha by se oproti předpokladům mohl ještě na podzim objevit v sestavě Sparty. Pětadvacetiletý fotbalista se po operaci menisku měl původně vrátit až v zimní přípravě, možná stihne ještě prosincové závěrečné utkání českého mistra v základní skupině Evropské ligy na hřišti Young Boys Bern, kde se bude pravděpodobně rozhodovat o postupu do play-off.

Krejčí s Váchou slaví branku proti Young Boys Bern
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Kdyby se proti Bernu hrálo o všechno a já byl připraven a záleželo jen na mém rozhodnutí, tak bych do toho šel," řekl Vácha. "Ale nikdo na mě netlačí, abych hrál. Všechno pořád směřujeme k tomu, abych byl v pořádku na začátek zimní přípravy 5. ledna," zdůraznil.

Vácha se zranil před dvěma týdny v zápase se Slováckem. "Šel jsem do souboje a zachytila se mi noha mezi trávník a protihráče. Dostal jsem do ní ránu, šel do rotace a prasklo to. Naštěstí to byla jiná bolest než před sedmi lety, kdy jsem si přetrhnul vazy v koleni, takže jsem tušil, že tentokrát to tak vážné nebude," prohlásil.

Minulý týden se podrobil artroskopické operaci a v pondělí by mu měli vyndat stehy. "Všechno proběhlo v pořádku, prasklina se zacelila a stehy jsou vlastně to poslední, co mě limituje v plném rozsahu pohybu a brání mi v pořádném tréninku," prohlásil záložník, kterému zranění pokazilo životní sezonu.

Vácha se probojoval do základní sestavy české reprezentace, které chyběl v zápase s Islandem. V něm se výběr Pavla Vrby výhrou 2:1 přiblížil postupu na mistrovství Evropy. "Nikdo není rád, když je zraněný, ale tohle bylo pro moje koleno to nejmenší zlo a v další kariéře by mě to limitovat nemělo," uvedl Vácha.

Nemrzí ho ani to, že operace ho mohla připravit o možný zimní přestup do zahraničí. "Já bych hlavně chtěl dodržet smlouvu se Spartou, kterou mám ještě na necelé dva roky," řekl. "Samozřejmě každý hráč by si chtěl vyzkoušet hrát v cizině, ale teď hlavně řeším zdravotní stav. Navíc pořád mám dost času a stále si můžu dát předsevzetí jako loni s reprezentací. A to se mi vyplnilo," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články