Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Začíná Evropská liga, do hry zasáhnou i čeští krajánci

Praha – Zatímco liga mistrů již má první kolo za sebou, Evropská liga startuje až dnes. Do bojů vstoupí na hřišti Neapole pražská Sparta a ve druhém duelu skupiny I švýcarský Young Boys Bern přivítá Slovan Bratislava. Na programu je i střetnutí Wolfsburgu s Evertonem, Ondřeje Mazucha a Jana Lašťůvku z Dněpropetrovsku čeká prestižní duel s Interem Milán. Přímý přenos utkání Neapol – Sparta a následné Studio fotbal se sestřihy dalších utkání sledujte na ČT sport a našem webu od 20:45. 

Evropská liga v ČT

Každý hrací čtvrtek základní části odvysílá ČT sport a náš web přímý přenos ze zápasu jediného českého zástupce v základních skupinách, Sparty Praha. Studio fotbal nabídne divákům pravidelně rovněž širší sestřih druhého zápasu skupiny, ve které Sparta působí, a k tomu i obrazové zkratky dalších zápasů. Kompletní přehled všech reportáží nabídne pravidelně v sobotu magazín Evropské ligy. Všechny odvysílané sestřihy najdete i na našem webu.

Trofej pro celkového vítěze obhajuje Sevilla, které se už dvakrát za sebou povedlo soutěž ovládnout v letech 2006 a 2007.  Na španělský celek v prvním kole čeká nizozemský Feyenoord Rotterdam. Napínavý souboj se dá očekávat i ve skupině A, kde Mönchengladbach hostí dalšího ze španělských favoritů Villarreal, či ve skupině H, kde se Everton poměří s Wolfsburgem.

Ve druhém duelu "sparťanské" skupiny I, v němž na sebe narazí Young Boys Bern a bratislavský Slovan, by mělo dojít na český souboj. Dres Bernu totiž obléká obránce Jan Lecjaks, barvy Slovanu zase hájí bek Tomáš Jablonský s útočníkem Pavlem Fořtem, který navíc vede jako trenér František Straka. Bratislavský celek má co napravovat, v uplynulém kole slovenské ligy totiž prohrál v Žilině vysoko 0:3.

"Říká se - špatná generálka, dobrá premiéra. Velmi bych si přál, aby to tak bylo," citoval sport.sk Straku. "Proti Bernu musíme být lépe organizovaní, hrát agresivněji, tlačit se víc do zakončení. Věřím, že na švýcarské půdě dokážeme uhrát dobrý výsledek," dodal šestapadesátiletý český trenér.

Ve hře budou i další krajánci. Dvojici z Dněpropetrovsku, obránce Ondřeje Mazucha a náhradního brankáře Jana Laštůvku, čeká domácí souboj se silným Interem Milán, Lille s Davidem Rozehnal hostí Krasnodar, Besiktas Istanbul s Tomášem Sivokem přivítá Asteras Tripolis a Apollon Limassol s Janem Rezkem FC Curych. Záložník Filip Twardzik, který figuruje na soupisce Celticu Glasgow, pravděpodobně opět nebude ani na lavičce. 

PROGRAM 1. KOLA

Skupina A (19:00): Mönchengladbach - Villarreal, Apollon Limassol (Rezek) - FC Curych

Skupina B (19:00): FC Bruggy - FC Turín, FC Kodaň - HJK Helsinky

Skupina C (19:00): Partizan Bělehrad - Tottenham, Besiktas Istanbul (Sivok) - Asteras Tripolis

Skupina D (19:00): Dinamo Záhřeb - Astra Giurgiu, Salcburk - Celtic Glasgow (Twardzik)

Skupina E (19:00): Panathinaikos Atény - Dynamo Moskva, PSV Eindhoven - Estoril

Skupina F: (18:00) Karabach - St. Etienne, (19:00) Dněpropetrovsk (Laštůvka, Mazuch) - Inter Milán

Skupina G (21:05): Standard Lutych - Rijeka, FC Sevilla - Feyenoord Rotterdam

Skupina H (21:05): Lille (Rozehnal) - Krasnodar, Everton - Wolfsburg

Skupina I (21:05) Neapol - Sparta Praha, Young Boys Bern (Lecjaks) - Slovan Bratislava (Jablonský, Fořt, trenér Straka)

Skupina J (21:05): Steaua Bukurešť - Aalborg, Rio Ave - Dynamo Kyjev

Skupina K (21:05): Fiorentina - Guingamp, PAOK Soluň - Dinamo Minsk

Skupina L (21:05): Metalist Charkov - Trabzonspor, Legia Varšava - Lokeren

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články