Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Spartu čeká Neapol, Strakův Slovan a Bern. Chceme postup, hlásí hráči

Monako – Na pražskou Spartu čeká v Evropské lize poměrně hratelná skupina. Letenský tým, který byl v osudí v druhém koši, dostal z prvního, nejsilnějšího koše atraktivního protivníka – italskou Neapol – a ze třetího Young Boys Bern. Jako posledního soupeře Spartě los přisoudil Slovan Bratislava a na Letnou se tak vrátí František Straka, který vede slovenský celek. "Jsem přesvědčený o tom, že na postup rozhodně můžeme pomýšlet," myslí si záložník Sparty Kamil Vacek.

Je nám líto, video expirovalo.
Spartu čeká Neapol, Strakův Slovan a Bern

Kdo jsou soupeři Sparty? Přečtěte si medailonky Neapole, Slovanu a Bernu. (//sport/fotbal/evropska-liga/284560-kdo-jsou-souperi-sparty-prectete-si-medailonky-neapole-slovanu-a-bernu/)

Nejsilnějším protivníkem Letenských by měla v základní skupině být Neapol. "Má strašně silné mužstvo, budou to hodně těžké zápasy. Navíc prostředí je tam vyloženě fotbalové. Když se hraje zápas, život ve městě se skoro zastaví, všichni tam tím doslova žijí. Také mají obrovský stadion, na kterém je vždy spousta fanoušků," popisuje Vacek, který v Itálii působil v dresu Chieva.

"Neapol hrála do poslední chvíle o Ligu mistrů, vypadla až s Bilbaem a loni skončili třetí v italské lize. Budeme si chtít tradičně zjistit co nejvíce informací, o tomto víkendu jim začíná nejvyšší domácí soutěž, takže k tomu bude ideální příležitost. Bude to soupeř na úrovni Ligy mistrů, o kterou do poslední chvíle bojovala," myslí si trenér Letenských Vítězslav Lavička.

Termíny utkání Sparty v Evropské lize:

18. září: Neapol - Sparta
2. října: Sparta - Bern
23. října: Slovan Bratislava - Sparta
6. listopadu: Sparta - Slovan Bratislava
27. listopadu: Sparta - Neapol
11. prosince: Bern - Sparta

Pro Neapol bude Sparta druhým českým soupeřem během krátké doby. Italský celek loni v prvním kole vyřazovací části Evropské ligy nastoupil proti Viktorii Plzeň, která po výhrách 3:0 a 2:0 postoupila přes favorita do osmifinále.

Českou stopu má i Bern, kde už třetím rokem působí obránce Jan Lecjaks. "Co se týče Young Boys, tak je to pro mě v tuto chvíli neznámá, ale podle informací z kabiny, konkrétně od Radka Kováče, se jedná o velmi kvalitní tým, takže to bude také nepříjemný protivník," varuje Lavička.

Straka se vrátí na Spartu, opět jako soupeř

Slovan je pro Spartu dobře známým soupeřem, loni v září ho porazila 1:0 v přípravném utkání. Ve slovenském klubu navíc v minulosti působil záložník Michal Breznaník a v Bratislavě také chytala i současná sparťanská brankářská jednička David Bičík.

Půjde i o trenérský souboj dvou bývalých spoluhráčů, Lavička se Strakou se během hráčské kariéry potkali ve Spartě. Pro kouče Slovanu však nemusí jít o příjemný návrat na Letnou, protože fanoušci mu nemohou zapomenout nedávné angažmá u největšího rivala Slavie. "To bude hodně kuriózní zápas, zvlášť kvůli trenéru Strakovi a několika českým hráčům," potvrzuje obránce Sparty Pavel Kadeřábek.

A podobně mluví i trenér Lavička. "Slovan si všichni naši fanoušci přáli a bude to velké derby z federální doby. Těším se na setkání s Františkem Strakou, hráli jsme spolu za Spartu a i kvůli tomu to bude zajímavá konfrontace. Bude to velký dvojzápas nejen pro hráče, ale i pro fanoušky obou mužstev. Bude to mít velký náboj. Slovan jsem sledoval při zápase v Borisově, kde bojovali o Ligu mistrů. Myslím si, že i účast v Evropské lize je pro Slovan velký úspěch," uzavírá Lavička.

ZÁKLADNÍ SKUPINY EVROPSKÉ LIGY:

Skupina A: Villarreal, Mönchengladbach, FC Curych, Apollon Limassol.

Skupina B: Kodaň, FC Bruggy, FC Turín, HJK Helsinky.

Skupina C: Tottenham, Besiktas Istanbul, Partizan Bělehrad, Asteras Tripolis.

Skupina D: Salcburk, Celtic Glasgow, Dinamo Záhřeb, Astra Giurgiu.

Skupina E: PSV Eindhoven, Panathinaikos, Estoril, Dynamo Moskva.

Skupina F: Inter Milán, Dněpropetrovsk, St. Étienne, Karabach.

Skupina G: Sevilla, Standard Lutych, Feyenoord Rotterdam, Rijeka.

Skupina H: Lille, Wolfsburg, Everton, Krasnodar. 

Skupina I: Neapol, SPARTA PRAHA, Young Boys Bern, Slovan Bratislava.

Skupina J: Dynamo Kyjev, Steaua Bukurešť, Rio Ave, AaB Aalborg.

Skupina K: Fiorentina, PAOK Soluň, Guingamp, Dinamo Minsk.

Skupina L: Metalist Charkov, Trabzonspor, Legia Varšava, Lokeren. 

Zdroj
ČT sport, ČTK, sparta.cz

Hlavní zprávy