Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Postup Boleslavi v nedohlednu, Lyon vyhrál 4:1

Mladá Boleslav – Fotbalistům Mladé Boleslavi se favorizovaný Lyon ve 3. předkole Evropské ligy zaskočit nepodařilo. Francouzský celek z pěti střel na branku čtyřikrát skóroval, zato domácí neproměnili penaltu. Dvě branky zaznamenal Yattara, jediný gól Boleslavi vstřelil Rosa. Odveta ve Francii se hraje za týden. Ze zápasu jsme přinesli textovou on-line reportáž.

Radost hráčů Lyonu
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Rozhodly situace před brankami. Při prvním gólu jsme tam hráče dobře nepokryli, i druhému gólu po rohu předcházela laciná ztráta, když jsme měli balon pod kontrolou. O těch dvou dalších brankách nemluvě. Fatální chyby rozhodly o výsledku," řekl trenér Jarolím.

Lyon sice hrál první ostré utkání ročníku pod debutujícím trenérem Fournierem, ale už v deváté minutě hned z první větší šance udeřil. Umtiti z levé strany našel před brankou Yattaru a ten hlavou nedal Hruškovi šanci.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Mladá Boleslav - Lyon s ohlasy

Boleslav po dvaceti minutách ožila. Ďuriš vylákal gólmana Lopese daleko z branky a nahrál Skalákovi, jenž obloučkem přestřelil. Poté však Gonalons v šestnáctce fauloval Mageru a rozhodčí nařídil penaltu. K ní se ve 28. minutě postavil Ščuk, jenže bosenský záložník selhal a trefil jen Lopese. "Všechno mohla změnit moje penalta. Kdybych ji dal, všechno by bylo jinak. Šel jsem na ni, věřil si, ale bohužel... Chtěl jsem si při střele počkat na brankáře, ale on si počkal na mě a dobře mě vystihl," litoval Jasmin Ščuk.

I poté domácí sahali po vyrovnání. Ďuriš hlavou minul a dobíhající Bořil na zadní tyči promáchl, Magera pak ve skluzu mířil těsně vedle. Domácí nepřesná koncovka ještě více mrzela ve 36. minutě. Na Mvuembův roh si naskočil nepokrytý kapitán Gonalons a další umístěnou hlavičkou zvýšil na 2:0.

Efektivita vs. hrubky v defenzívě

Druhý poločas zahájila obrovská boleslavská chyba. Po dvou minutách se Smejkal nedomluvil s vybíhajícím Hruškou a míč získal volný Yattara, který s ním takřka došel až za čáru a připsal si svůj druhý zásah. "U třetí nebo čtvrté branky se tam v podstatě dohadují dva hráči, dávají v šestnáctce přednost jeden druhému, to je špatně," konstatoval Jarolím. "Jednoznačně můj gól, protože když jdu ven, musím mít balon, nesmí projít bez doteku za mě," uznal brankář Aleš Hruška.

V 66. minutě domácím svitla naděje, když ze Skalákova rohu hlavičkující Rosa poprvé překonal Lopese. Vzápětí to ale už opět bylo o tři branky. Po další chybě v obraně Středočechů se dostal k odražené střele Umtiti a krásně se trefil do horního růžku.

V závěru překazil další boleslavské snížení pozorný gólman Lyonu, když nadvakrát vychytal střídajícího Vukadinoviče i dalšího náhradníka Šislera. "Před nedělním zápasem s Duklou se musíme dát dohromady po fyzické i psychické stránce a oklepat se z toho. Do Lyonu pojedeme spíš s tím odehrát tam kvalitní zápas, aby to dopadlo případně o něco líp než tady," dodal Jarolím.

"Jsem rád za povedený vstup do sezony i do soutěže. Šli jsme trošku do neznáma. Po neproměněné penaltě se zápas začal vyvíjet v náš prospěch a byli jsme víc v klidu. Naše hra byla intenzivní a rychlá, jenom v poslední čtvrthodině se trochu zpomalila," shrnul trenér Lyonu Hubert Fournier.

FK Mladá Boleslav - Olympique Lyon 1:4 (0:2)

Branky: 66. Rosa - 9. a 47. Yattara, 36. Gonalons, 67. Umtiti. Rozhodčí: Welz - Schiffner, Foltyn (všichni Něm.). ŽK: Magera, Rosa, Ďuriš, Milla - Gonalons. Diváci: 4 800.

Sestavy:

M. Boleslav: Hruška - Bořil, Navrátil, Smejkal, Rosa - Milla, Ščuk - Skalák, Magera (46. Šultes), Štohanzl (60. M. Vukadinovič) - Ďuriš (71. Šisler). Trenér: K. Jarolím.

Lyon: A. Lopes - Jallet, Biševac, B. Koné (71. Bedimo), Umtiti - Mvuemba, Gonalons, Ferri, Malbranque (64. Fekir) - Yattara (70. Benzia), Lacazette. Trenér: Fournier.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články