Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jarolím: Nepřichází v úvahu, že by nás Lyon podcenil

Mladá Boleslav – Olympique Lyon prošel oproti minulé sezoně hráčskou obměnou. Ta by však neměla být pro francouzský tým na škodu. Podle trenéra fotbalistů Mladé Boleslavi Karla Jarolíma bude jejich soupeř ve 3. předkole Evropské ligy ještě silnějším celkem, než byl v minulé sezoně, kdy na jaře vyřadil v osmifinále Plzeň. A to i přesto, že v létě Lyon přišel o francouzské reprezentanty Jimmyho Brianda a Bafetimbi Gomise. Výkony týmu v přípravných zápasech však na Jarolíma udělaly dojem. Utkání začne ve čtvrtek v 19:00. Náš web z něj přinese textovou on-line reportáž.

Ilustrační foto

"Jsem přesvědčený, že Lyon bude silnější než v minulé sezoně," řekl Jarolím na předzápasové tiskové konferenci. "Viděli jsme jejich poslední čtyři přípravné zápasy. Procházejí určitou odměnou, nový trenér po nich asi chce něco trochu jiného," dodal.

Jiný Lyon

I proto prý nelze brát inspiraci z jarního duelu Lyonu v Plzni, kde Viktoria vyhrála 2:1. "Je třeba brát v úvahu, že tam jel Lyon už s dobrým výsledkem z domácího zápasu a asi došlo k podcenění. To teď nepřichází rozhodně v úvahu, že by nás Lyon v prvním utkání podcenil," uvedl mladoboleslavský kouč. "Každopádně kdybychom Lyon dokázali doma porazit stejně jako Plzeň, byl bych moc rád," dodal.

Podcenění vylučuje i nový trenér Lyonu Hubert Fournier. Bude po svých svěřencích chtít, aby k utkání přistoupili s pokorou a koncentrací a zvládli soutěžní premiéru pod jeho vedením. "Sice jsem u toho na jaře jako trenér nebyl, ale vím o zápasech, které Lyon sehrál s českými týmy, a musíme si dát pozor, aby nás Mladá Boleslav nepřekvapila jako Plzeň," řekl Fournier.

Jarolíma osobně čeká prestižní zápas, protože část hráčské i trenérské kariéry strávil právě ve Francii a stále tam má hodně přátel. "Motivovaný jsem dost, ale že by to bylo něco mimořádného oproti jiným zápasům, to zase ne," řekl Jarolím, který své kontakty využil i při sběru informací.

Boleslav je rozehranější

Menší výhodu by měla mít Mladá Boleslav v rozehranosti, jelikož už má za sebou tři soutěžní utkání, zatímco Lyon jde do zápasu přímo z přípravy. "Na druhou stranou my máme teď nabitý program, hodně cestování, což moc neprospívá. Lyon navíc odehrál kvalitní přípravná utkání ve vysokém tempu, takže se nedá říct, že by nebyl v zápasovém rytmu. Je však něco jiného hrát přípravu a soutěžní zápasy," konstatoval Jarolím.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Mladá Boleslav - Lyon

Kouč Fournier s týmem stihl jen čtyři přípravná utkání. S Debrecínem prohrál Lyon 2:4, následně porazil Kodaň 2:0 a Šachtar Doneck 4:1 a remizoval 0:0 s vítězem Evropské ligy Sevillou. "Zda jsme připraveni, poznáme až zítra. Ještě nejsme na vrcholu formy, ale hráči dobře pracují a věřím, že tu uhrajeme dobrý výsledek," řekl Fournier. "Pokud se nám bude dařit podobně jako proti Šachtaru či Seville, tak bychom ho měli uhrát," dodal.

Připouští však, že souhra ještě není ideální. "Přece jen jsme měli zatím málo času, aby byl tým dokonale stmelený. Navíc nám chybí hráči, kteří v minulé sezoně patřili ke klíčovým, což je určitě handicap, ale věřím, že je ostatní hráči nahradí," řekl Fournier k absencím Greniera či Gourcuffa.

Hlavní sílu Lyonu vidí Jarolím v rychlé přechodové fázi a v ofenzivě, kde hrozí zejména francouzský reprezentant Alexandre Lacazette. "Uvidíme, v jaké sestavě a rozestavení nastoupí, protože venku a doma to mění. Každopádně směrem dopředu mají sílu," řekl o soupeři.

Má Boleslav na francouzské kluby recept?

Se svými svěřenci se pokusí oživit vzpomínky na jedno z nejslavnějších mladoboleslavských vítězství nad jiným francouzským celkem Marseille, který si v roce 2006 odvezl prohru 2:4. "Možná má Mladá Boleslav na francouzské kluby recept. Bylo by krásné, kdybychom něco takového zopakovali. Nebudeme tvrdit, že jdeme do zápasu jako favorit, ale uděláme maximum pro to, aby to pro nás dopadlo co nejlépe," slíbil Jarolím.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články