Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Týmy Plzně a Liberce chtějí dobýt Rumunsko

Praha/Bukurešť - Na palubě leteckého speciálu mířícího z Prahy do Bukurešti se potkaly nezvykle hned dva české fotbalové kluby. Viktoria Plzeň a Slovan Liberec společně vyrazily k čtvrtečním úvodním zápasům 3. předkola Evropské ligy do rumunských měst Ploješť a Giurgiu, které od sebe dělí jen 123 kilometrů.

Dušan Uhrin mladší
zdroj: AP autor: Alastair Grant

Jako první se chvíli před devátou ráno objevili v ruzyňské letištní hale do červena odění Plzeňané, pár minut poté dorazili Liberečtí v bílých trikách. Zástupci i hráči obou klubů se srdečně zdravili, při cestě k letadlu se pak obě výpravy promísily a živě debatovaly.

Společná cesta byla vzhledem k losu od začátku jasnou variantou. "Logicky se nabízela. Nakonec oba kluby pojí společný zájem - zvyšování národního koeficientu. Věříme, že se nám i Plzni podaří uspět. Bylo by skvělé zpět do Čech na jedné palubě přivézt body do českého koeficientu," uvedl liberecký mluvčí Lukáš Váňa.

"Oba celky pojí nadstandardní vztahy, vylosování soutěže po stránce geografické i časové k tomuto řešení vybízelo. Začalo se to řešit hned po losu, od začátku vystupujeme společně," řekl mluvčí Viktorie Pavel Pillár. "Nezanedbatelným plusem je samozřejmě společné sdílení nákladů. Jsou výrazně nižší, i když že bychom se dostali na polovinu obvyklých nákladů na pohárovou cestu, to ne," dodal.

Společná cesta byla pro oba týmy i motivací, nikdo nechtěl být tím poraženým. "Bylo by hezké, kdybychom se vrátili s dvěma úspěšnými výsledky," přál si liberecký kapitán Jiří Fleišman.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Plzně a Liberce odletěli za EL do Rumunska
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články