Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Liberec chce v odvetě proti Košicím stvrdit postup

Liberec - Hráči libereckého Slovanu chtějí v domácí odvetě proti Košicím stvrdit postup z 2. předkola Evropské ligy. Severočeši v prvním duelu zvítězili na východě Slovenska 1:0 a v odvetě jim stačí proti svěřencům českého kouče Radoslava Látala neinkasovat či uhrát nerozhodný výsledek. Vzhledem k průběhu a výkonu v úvodním duelu ale Liberečtí zdaleka nepovažují dvojzápas za rozhodnutý. Náš web bude utkání sledovat od 19:00 v podrobném textovém on-line přenosu. Postupující narazí v 3. předkole na rumunský tým Astra Giurgiu.

"Máme dobrou výchozí pozici, ale v odvetě určitě nic nepodceníme. Půjdeme do ní se stejnou koncentrací, s jakou jsme přistoupili k prvnímu duelu," řekl kouč Liberce Samuel Slovák. "Cíle budou podobné, neinkasovat a dát nějaký ten gól. Čeká nás teprve druhý poločas, je potřeba, abychom byli maximálně soustředění," dodal.

Severočeši, kteří v minulé sezoně došli až do jarního úvodního kola vyřazovací fáze, zvítězili v Košicích se štěstím. Dlouho se spíš bránili, v 83. minutě ale rozhodl z penalty Marek Jarolím. Před odvetou věří ve zlepšení. "Udrželi jsme venku nulu, plus dali gól, to je ideální. Věřím, že vítězství nám pomůže a v dalších zápasech to bude jen lepší a lepší," uvedl Jarolím.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec trénoval na odvetu proti Košicím

Také Košičané si zdaleka nemyslí, že by o postupujícím bylo rozhodnuto. "Samozřejmě víme, že to pro nás teď bude těžší, výsledek z prvního duelu není pozitivní. Ale pokud šance žije, budeme bojovat. Nic nevzdáváme. Chceme poctivě bránit a pokusit se o nějaký brejk," řekl Látal.

Kapitán Liberec Jiří Fleišman: "Neřekl bych, že je postup blízko. Jsme v poločase, vedeme o jeden gól. Košice nám ukázaly, že nejsou týmem, přes který by se dalo přejít bez boje."

Úvod nové sezony ale vůbec nezastihl jeho tým ve formě. Košice prohrály všechny čtyři dosavadní soutěžní duely, v generálce na odvetu podlehly vysoko 1:4 v Žilině. "Prohry se nám trochu nakupily, takže atmosféra v šatně má daleko k ideálu. Na druhou stranu jsme si ukázali, že se s Libercem dá hrát vyrovnaná partie," podotkl záložník Miroslav Viazanko.

V libereckém dresu působí hned šest Slováků, v barvách Košic zase čeká duel kapitána Petera Šinglára, který v letech 2004 až 2008 působil právě ve Slovanu a v roce 2006 s ním dokonce získal titul. "Věřím, že ještě není konec všem nadějím. Pokud v odvetě předvedeme stejný výkon jako doma a usměje se na nás štěstí, mohlo by to být ještě zajímavé," uvedl Šinglár.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články