Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hübschman po utkání s Plzní: Bylo to něco speciálního

Plzeň - Tomáš Hübschman si i po deseti letech v Šachtaru odbyl jistý debut. Premiérově se totiž v dresu ukrajinského celku představil na české půdě a nutno říct, že poměrně úspěšně. Jeho tým si do odvety vybudoval nadějnou pozici, když remizoval na hřišti Plzně 1:1.

Tomáš Hübschman v dresu Šachtaru
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Český reprezentant se poprvé v kariéře představil na české půdě jako soupeř. Se Šachtarem Doněck uhrál v úvodním utkání vyřazovací fáze Evropské ligy na stadionu Plzně příznivou remízu 1:1 do domácí odvety, litoval ale inkasovaného gólu po nepokryté standardní situaci. Se spoluhráči musel myslet na oběti politických nepokojů na Ukrajině, snažil se však plně soustředit na fotbal.

Hübschman je v Doněcku od léta 2004, teprve po deseti letech si ale s ukrajinským klubem zahrál v Česku. "Bylo to určitě něco speciálního. Jsem spokojený s tím, že jsme tady dokázali uhrát, dá se říct, přijatelný výsledek," řekl Hübschman. Šachtar si ale podle něj mohl odvézt i vítězství. "Vytvořili jsme si poměrně hodně šancí. Bohužel jsme s nimi špatně naložili. Nezakončili jsme je tak, jak bychom chtěli," podotkl defenzivní záložník.

V 62. minutě naopak doněcký celek neubránil standardní situaci a musel dotahovat. "Prospali jsme jednu standardní situaci a bohužel z ní dostali gól. Naštěstí jsme jsme dokázali skórovat. Mohli jsme si odvézt lepší výsledek, ale myslím, že nejsme úplně zklamaní," dodal Hübschman.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy Tomáše Hübschmana po utkání s Plzní

Plzeň hrála to, na co jsme byli připravení

Západočeši ho ničím nepřekvapili. "Hráli to, co jsme viděli a na co nás trenér připravoval. Bohužel jsme zaspali v té jedné standardní situaci a ta nás stála ten jeden gól," konstatoval dvaatřicetiletý reprezentant.

V zápase byl aktivní. Zabránil ohrožení hostující branky dobrým blokem střely Tomáše Hořavy, dostal žlutou kartu. Vidět byl i při útočných standardkách, při nichž nabíhal na přední tyč. "Hrajeme je nějakým stylem, máme něco nacvičeného. Hlavně v první půli tam bylo několik momentů, kdy jsem s tím mohl naložit ještě líp," řekl sebekriticky Hübschman, bývalý ligový hráč Jablonce a pražské Sparty.

To, co se děje na Ukrajině, nikomu neunikne

Připustil, že bylo pro Šachtar složité soustředit se plně na zápas, zatímco Ukrajinou zmítají politické nepokoje a jsou hlášeny desítky mrtvých. "Chtěli jsme se koncentrovat na fotbal a udělat vše pro to, abychom uspěli. Samozřejmě to nebylo jednoduché. Bavíme se o tom, asi nikomu to neunikne. Sleduju to jako každý z našeho týmu," podotkl Hübschman.

Situace je podle něj značně nepřehledná. "Myslím, že je složité se v tom orientovat nejen pro cizince, ale i pro domácí hráče," uvedl. "Není to nic příjemného. Ale je třeba být informovaný, co se děje. Takže to sledujeme." V prorusky orientovaném Doněcku zatím žádné problémy nezaregistroval.

Odveta s Plzní za týden tak zatím ohrožená není. "Byli jsme tam vlastně před třemi dny a problém nebyl s ničím. Zatím se u nás nic neděje. Uvidíme, co bude dál," konstatoval.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články