Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Fotbalisté Liberce přišli o vyrovnaný stav v závěru zápasu

Liberec – Domácí hráči prohráli v úvodním utkání 2. kola Evropské ligy s Alkmaarem 0:1. Severočeši, kteří se v jarní části pohárové soutěže představili po dlouhých dvanácti letech, drželi se soupeřem krok až do předposlední minuty, kdy jejich obranu překonal Nick Viergever. Odveta se bude hrát v Nizozemsku za týden.

Liberec - AZ Alkmaar
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Na Slovanu bylo znát, že hraje první soutěžní zápas jara, takže v opatrném prvním poločase měl lehce navrch z nizozemské ligy rozehranější Alkmaar. Ani hosté se však do zakončení nedostali, a tak se o největší rozruch postarala liberecká standardní situace ze 17. minuty. Po rozehrání Sergeje Rybalky se k míči dostal Josef Šural a po jeho nepovedených nůžkách se domácí dožadovali penalty za hraní rukou jednoho z obránců Alkmaaru. Rumunský rozhodčí Alexandru Dan Tudor však nechal pokračovat ve hře.

Druhý poločas začal ve výrazně vyšším tempu a přišly i šance. Nejprve zkusil štěstí ranou z dálky Jeffrey Gouweleeuw z Alkmaaru. Krátce nato se k přímému kopu postavil faulovaný Martin Frýdek a jeho jedovatou střelu z třiceti metrů hostující brankář vyboxoval na roh. S podobným pokusem neuspěl po hodině hry ani Jiří Fleišman a přízemní střelu Jevgena Budnika v 75. minutě zlikvidoval gólman Esteban.

V závěrečné patnáctiminutovce Alkmaar výrazně přitlačil a minutu před koncem se dočkal gólové odměny. Brankář Přemysl Kovář po standardní situaci dokázal míč jen vyrazit a Viergever se z dorážky nemýlil.

Slovan Liberec - AZ Alkmaar 0:1 (0:0)

Branka: 89. Viergever. Rozhodčí: Tudor - Onita, Sovre (všichni Rum.). ŽK: Sackey, Rybalka - Reijnen, Wuytens. Diváci: 6 790.

Liberec: Kovář - Coufal, Kováč, Rajnoch, Fleišman - Sackey - Šural, Pavelka, Rybalka, Frýdek - Budnik (86. Pimpara). Trenér: Šilhavý.

Alkmaar: Esteban - Reijnen, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever - Gudelj, Ortiz, Elm - Gudmundsson, Jóhannsson, Beerens. Trenér: Advocaat.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slovan Liberec - AZ Alkmaar
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články