Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Liberec zná jméno soupeře, v předkole narazí na Skonto Riga

Riga – Fotbalisté Liberce už znají jméno svého soupeře pro 2. předkole Evropské ligy. Severočeši narazí na Skonto Riga, které dokázalo vyřadit FC Tiraspol. Tým z lotyšské metropole porazil v domácí odvetě 1. předkola Tiraspol na penalty 4:2. V normální hrací době skončil zápas stejně jako úvodní duel výsledkem 1:0 pro hosty. Liberec odehraje úvodní utkání 18. července na hřišti soupeře, odvetu pak o týden později doma. 

Radoslav Kováč
zdroj: isifa.com/mafra autor: Bořivoj Černý

Riga na svém hřišti držela dlouho postupovou bezbrankovou remízu, ale deset minut před koncem zařídil Tiraspolu prodloužení gólem Zarichnjuk. V nastavené půlhodině rozdílová branka nepadla a v penaltovém rozstřelu byli úspěšnější domácí střelci. Ti proměnili všechny úvodní čtyři pokusy, zatímco hráči moldavského celku dvakrát neuspěli. Spartě Praha přidělil los druhého předkola švédský Häcken, který Letenští nejprve přivítají doma. Vítěz Poháru České pošty Jablonec vstoupí do soutěže až ve 3. předkole.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberecké ohlasy na příštího soupeře v EL

Rosenborg si zastřílel

Reprezentační záložník Bořek Dočkal přispěl brankou v odvetném utkání 1. předkola k drtivé výhře Rosenborgu 7:2 nad severoirskými Crusaders. Mužstvo z Trondheimu tak po úvodní venkovní výhře 2:1 stvrdilo postup suverénním způsobem. Dočkal, jenž odehrál celý zápas, se trefil v 57. minutě.

Dál jde i Trömso. Další norský zástupce porazil slovinské Celje 2:0 díky gólům z úvodních 16 minut a napravil domácí porážku 1:2. Za vítěze odehrál poslední dvacetiminutovku český útočník Zdeněk Ondrášek. Jeho tým si postup pohlídal, přestože v závěru dohrával bez vyloučeného beka Cisse. Jiný český hráč Pavel Pergl naopak v Evropské lize končí. Vaduz s bývalým sparťanským obráncem v sestavě doma remizoval s Čichurou 1:1 a po výsledku 0:0 z Gruzie byl vyřazen. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články