Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Podle Čecha hráčům Chelsea v Kazani chyběla energie

Londýn - Brankář Petr Čech připustil, že fotbalistům Chelsea v závěru čtvrtfinálové odvety Evropské ligy s Kazaní chyběla energie. Reprezentační jedničku mrzí čtvrteční porážka 2:3, ale hlavní je podle ní postup do semifinále. "Sice jsme chtěli zápas končit lepším výsledkem, ale na to se nikdo ptát nebude," uvedl na svém webu třicetiletý gólman, jehož tým v úvodním duelu v Londýně vyhrál 3:1.

Utkání Kazaň - Chelsea
zdroj: Getty Images autor: Dmitry Korotayev

Po prvním poločase a vedení Chelsea 1:0 v odvetě vše nasvědčovalo dalšímu vítězství favorita. "Dali jsme rychlý gól a vypadalo to, že máme zápas pod kontrolou. Až na tu šanci těsně před odchodem do kabin, kterou jsem chytil, jsme hráli relativně v klidu," připomněl Čech svůj nejlepší zákrok večera.

"Soupeř pak rychle vyrovnal, ale i my jsme zareagovali druhým gólem. V tu chvíli jsem si myslel, že to v pohodě dotáhneme k postupu bez komplikace, což se úplně nepodařilo," konstatoval. Za nápor Kazaně a její branky v 62. a 75. minutě mohla prý i únava hostů.

Petr Čech:

Na umělou trávu v moskevských Lužnikách se gólman anglického týmu nevymlouval. "Míč na tom suchém hřišti trochu víc drhnul, ale bylo to pro oba týmy stejné," uvedl Čech. Jméno semifinálového soupeře se Chelsea dozví na dnešním losování v Nyonu.

Čech už upíná pozornost k nedělnímu semifinále Anglického poháru s Manchesterem City ve Wembley. "Moc se na ten zápas těším. Hrajeme proti úřadujícím mistrům ligy, my jsme zase obhájce trofeje v FA Cupu a rádi bychom si udrželi šanci, že ji získáme znovu. Je to asi takové mini finále, ale když chceme vyhrát, musíme si poradit s každým," dodal Čech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články